Dopravní značka

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Olchor

Dopravní značka

#1 Příspěvek od Olchor »

Na novém parkovišti se u nás na nádraží objevila tahle značka.
Co znamená?
Přílohy
parking.jpg
(38.19 KiB) Staženo 89 x
starecd

#2 Příspěvek od starecd »

Odstavné parkoviště, zaparkuj a jeď MHD.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Je to dopravní informativní značka. Nic jiného, žádný zákaz ani příkaz, takže informace např. o tom, že:

Parkoviště P+R (č. IP 13d)
Dopravní značka „Parkoviště P+R“ (č. IP 13d) označuje parkoviště, ze kterého lze pokračovat v jízdě prostředkem hromadné dopravy osob. Zkratka P+R vychází z anglického „Park and Ride“, tedy zaparkuj a jeď (dál hromadnou dopravou)
Olchor

#4 Příspěvek od Olchor »

Dík, jsem zas o něco chytřejší. U nás na lontě jsem se s takovou značkou ještě nepotkal.
Yarda1

#5 Příspěvek od Yarda1 »

http://www.dpp.cz/parkoviste-p-r/
Já si takové parkoviště představuji, že je placené, trochu hlídané a že na parkovací lístek mohu jet dál metrem. To co je na fotce mi připadá jako obyčejné parkoviště a tu značku tam dali, aby byli IN.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

Hoši...som enem cyklista copak je tohle ? Místo častého výskytu UFO či co ?
Přílohy
dopravní značka UFO.jpg
(55.56 KiB) Staženo 58 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Boźí oko sklaplo. :lol:

Jinak informativní značka provozní, tzn. IP2 = Zpomalovací práh.
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

Mě spíš napadá vyboulený asfalt...ale ten retardér, to bude ono.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od GeorgeB »

Nedávno jsem viděl taky jednu značku a nevím co znamená. Bylo to bílý kolo v modrým kole...
Co to bylo :?: :idea:
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Značka IP2 (informativní): mrtvý policajt, čili zpomalovací práh.
Není mi ale jasné, k čemu je dobrá, když se častěji používá značka výstražná A7b, která má stejný význam, jen neupozorňuje, ale varuje, což je teoreticky lepší.
Prakticky je to prašť jako uhoď - takové drncáky se obvykle umísťují v obcích (bohužel i na tranzitních komunikacích). Místo snahy o to, aby přes obec cestou jezdilo vozidel co nejméně, necháme je tu zpomalit a štosovat se do kolon.
Ono je toho víc: takové zpomalovací semafory a jejich provoz ve vesnici krátké 150 m musí přece něco stát. Za jak dlouho vyrostou náklady na cenu, kterou by stál obchvat? Nebo co by se stalo, kdyby po rakouském nebo německém vzoru skrz takovou vesnici byla povolená průjezdní rychlost 70?
Odpověď nečekám, jen konstatuji, že na rozdíl od okolních zemí, kde něco dělají pro urychlení a zvýšení propustnosti silnic, se u nás pohybujeme opačným směrem: brzdíme a zpomalujeme, přibývá nesmyslných omezení, fotopastí, prahů a retardérů, což v důsledku přispívá k agresivitě řidičů, která je nepřímo úměrná jejich sociální inteligenci. Tak něco vyvedou a na základě toho přibývají další omezení...

Pardon, to byla jen taková úvaha trochu OT.
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

GeorgeB: že by stezka pro cyklisty...je legračním paradoxem že na hlavní cestě kde kamióny enem sviští přilba na kolo není povinná ale při vjezdu do místních železáren ano...
Yarda1

#12 Příspěvek od Yarda1 »

U nás se vyskytují podobné značky:
http://goo.gl/maps/owZB9
Já si to vysvětluji jako "Pozor, bydlí tu papaláš a nechce být rušený" a mám cukání u takové značky vyšlápnout spojku, dát plný plyn a ještě se omylem opřít o tlačítko houkačky.
Yarda1

#13 Příspěvek od Yarda1 »

GeorgeB píše:Nedávno jsem viděl taky jednu značku a nevím co znamená. Bylo to bílý kolo v modrým kole...

Tahle?
Doufám, že chodíš jen pěšky a po chodníku.
Přílohy
C08Akolo.JPG
(4.28 KiB) Staženo 52 x
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“