Desulfatácia PB Akku
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Opět jsem zkoušel oživit zasulfatovaný 40 Ah akumulátor. Asi dva týdny stál vybitý na 0,00 V. Nabíjel jsem jej spínaným zdrojem proudu 6,5 A. Po prvním připojení napětí vyskočilo na cca 18 V, po chvilce spadlo na něco přes 10 V. První nabíjení trvalo dost dlouho a aku se hřál. Po vybití pomocí dvou žárovek H4 s přepáleným jedním vláknem, tj. proudem 10 A, zjištěna kapacita zhruba 6 Ah. Po dalším cyklu, kdy nabíjení již probíhalo normálně, kapacita něco přes 10 Ah. Vnitřní odpor se zdál celkem vyhovující. V autě jsem jej zatím nezkoušel.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
V žádným případě - naopak by to z něj učunilo ještě odolnější vrstvu.Duvsan píše:Keby som aku nechal vrieť (intenzívne plynovať) a dolieval by som destilku, aký by to prinieslo výsledok? Nerozpustilo by to ten sulfid?
No a vo vo vo vo tom to je, že právě jen SKORO. Kdybys ji postavil opravdu a vyzkoušel, tak bys zjistil, že funguje.Duvsan píše:Prečítal som celé vlákno (je toho dosť), Ekkarovu konštrukciu som skoro postavil...
A není to moje konstrukce, je to jen úprava zapojení z knížky Arendáše a Ručky "Nabíječe a nabíjení", který autoři vytvořili na základě patentu firmy Varta učuněnýho kdysi v 70. letech minulýho století. Což bys taky zjistil, kdybys opravdu četl celý tohle vlákno - a zjistil bys i proč to funguje, je to tady taky popsaný (a když ne, tak v tý knížce nebo v tom patentovým spisu určitě). Ergo kladivo, tys tohle vlákno vůbec nečet a nás tady lakuješ se záměrem vyhoblovat z nás vysvětlující debatu.