2 dotazy od zkušenějších
Moderátor: Moderátoři
-
leg
2 dotazy od zkušenějších
jak vytisknout v eaglu plošny spoj aby byl správně orientován,po vytisknutí je to totiž ze strany součástek kdyžto já bych to potřeboval ze strany pl.spojů abych to neměl převráceně.Nevím si rady jak na to.A druhy dotaz je jaky mam udělat delič pro měření výkonových zesilovaču zvukovou kartou,Myslím tim program osciloskop v pc který využívá vstup zvukové karty,jde mi o výkony pouze do 20 wattů ale vím že bez děliče bych kartu určitě přetížil ne li zničil,budu rád za každou pomoc.
To Rnbw: pri B/W farbach ti to moze byt jedno.
k JPG: je to ztratova komprese, podle nastaveni kvality komprese muzes takovy obrazek uplne znicit (rozmazava hrany - je to zavisle na rozliseni, protoze se komprimuji vyrezi 8*8 zvlast - body ve vyrezu jsou si pak "navzajem podobne"). Kdyz na to jdes touto cestou, tak pouzivej formaty obr. ktere vyuzivaji bezeztratovou kompresi (png, standardni tiff, gif,....)
zvukovka: zalezi jaky ti zesik dava napeti - pouzij napetovy delic, tak aby ti z neho lezlo napeti okolo +-0,5V (meli by byt radove mensi nez vst. odpor zvukovky - napr. R1=100k, R2=1k - na vstupu muzes mit pak napeti okolo 50V)
Crifodo píše:na předlohy plošných spojů je nejlepší bezeztrátový formát .gif (monochromní)
stačí 1bit/pixel a ještě používá řádkovou kompresi, takže i při obrovském rozlišení je velikost souboru malá. Pro účely tisku na inkjetech stačí 200 DPI.
no ja pouzivam ps(postscript) a neprijde mi to taky ztratove