Reproduktory 2.1 Philips SPA 7300

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
multa62

Reproduktory 2.1 Philips SPA 7300

#1 Příspěvek od multa62 »

Zdravím všechny,
Byl jsem požádán o opravu zesilovače z aktivního subwoferu (bylo ztraceno drátové dálkové ovládání). Takže to nejde zapnout ani regulovat hlasitost.
Celkové schema by mi velmi pomohlo. Stáhl jsem si datasheet konc. stupně, ale moc moudrý z toho nejsem, je to v podstatě zapojení koncového IO a to mi nepomůže. Potřeboval bych právě ten regulační obvod.
Prosím nemá někdo schema nebo odkaz, případně vlastní zkušenost s opravou. Budu velmi rád za každé nakopnutí správným směrem.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Sám sis odpověděl- datasheet koncáku ti asi opravdu nepomůže k nahrazení drátového ovládání. Musíš se podívat jaký je tam obvod pro řízení hlasitosti a spol. Z jeho datasheetu už třeba něco vymyslíš.
Celkové schéma od takového zařízení bude asi problém...
Naposledy upravil(a) Michal22 dne 08 lis 2014, 01:48, celkem upraveno 1 x.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

měl by ti stačit multimetr, najít zapínání sestavy a najít vstupy . . .
a udělat krabičku s vhodným potenciometrem a vypínačem . . .
Přílohy
z_navodu_SPA7300.jpg
(94.36 KiB) Staženo 104 x
multa62

#4 Příspěvek od multa62 »

Zdravím a děkuji za odpovědi,bohužel mi moc nepomohly.Na DPS je kromě koncáku ještě jakýsi řídící obvod 8 Pin IO a 2 SMD tranzistory.Taže to tak jednoduché asi nebude.
Domnívám se , že to schema by to vyřešilo zcela jednoznačně.Jinak je to vše na metodě pokus-omyl,čili zdlouhavé a vzhledem k současným cenám
těchto 2.1 soustav asi nereálné.Nedělám to na kšeft,chtěl jsem pomoci kamarádovi ,zákazníka bych s tím asi poslal jinam.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Ten řídící obvod bude nejspíš dvojitý operační zesilovač zapojený jako část frekvenční výhybky.
Přečteš na těch švábech nějaké označení?
Na ovladač musí vést buď napájecí vodič, ale častěji je tam jen vyvedený jen signál STD BY k vypínači. To už by podle datasheetu mělo jít dohledat.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Thales »

Google 10 vteřin
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1203285.html

Ty SMD trandy pravděpodobně invertují signál stad-by.
multa62

#7 Příspěvek od multa62 »

Ad Thales ,
kamaráde moc děkuji v podstatě to je přesně to-co hledám,se zapojením si poradím,polsky umím,takže téma je v podstatě vyřešeno.Já jsem to do Googlu dával a stejně jsem se nic nedozvěděl.Je třeba vědět,jak dotaz formulovat.
Ještě jednou děkuji všem,kteří se mi snažili pomoci.S pozdravem jak říká Hložánek : Ať se dílo daří .
Thales
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Thales »

Já tam dal v prvním levelu prostě celý název přístroje a šel se podívat na obrázky. Viděl jsem konektor - klik a bylo.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“