HbbTV

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kasa

HbbTV

#1 Příspěvek od kasa »

Co si myslíte o HbbTV (http://www.hbbtv.org/) ?
PS. Kdo neviděl, mlčí. Děkuji za pochopení.
Duvsan

#2 Příspěvek od Duvsan »

kasa

#3 Příspěvek od kasa »

Ano vím, píše se o tom nejen tady, ale i různě jinde, mě ale zajímá, zda to někdo viděl v provozu.
kozoka

#4 Příspěvek od kozoka »

je to blbost kterou nikdo použivat nebude. Budoucnost je ve Smart aplikacím pomocí internetu
kasa

#5 Příspěvek od kasa »

@kozoka: A Vy jste to HbbTV opravdu viděl? Třeba na ARD nebo ZDF? Vždyť ty různé Smart aplikace v sobě HbbTV zahrnuje, je přece jejich nadstavbou, která je navíc nezávislá na výrobcích televizorů, na jejich placených a nekompatibilních systémech a službách.

Já si myslím, že právě open technologie HbbTV podporovaná televizními společnostmi budoucnost má. Záleží na uživatelské přívětivosti, počtu uživatelů a tím pádem na penězích, které to provozovatelům přinese.
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Keď to tak vezmeme, TV už v sebe procesor má, dnešné placky už vedia zobrazovať fotky, prehrávať rôzne formáty, prečo možnosti nerozšítiť. Ale chce to doplniť plnohodnotnú klávesnicu a myš. Inak nehrozí, aby som k tomu pripojil Ethernet (jedine v prípade nejakého problému).
kasa

#7 Příspěvek od kasa »

Žádná klávesnice ani myš není třeba, vše se ovládá kurzorovými tlačítky na ovladači. HbbTV není na brouzdání po internetu, není to žádná náhrada počítače, ale rozšíření služeb daného TV programu. Opravdu to chce vidět v provozu, jinak se to těžko vysvětluje.
termit256

#8 Příspěvek od termit256 »

Nedavno jsem matce koupil telku s timhle, tusim nejaky philips. Hlavne kvuli archivu poradu CT ktery ma byt udajne pristupny v prubehu roku.

Ovladat se to da dalkovym ovladacem, ale jde pripojit i klavesnice a mys - je tam 2xUSB. Web browser tam nejaky je, ale je to dost krize i kdyz na precteni zprav staci. Zkousel jsem pripojit i relativne bizardni zarizeni jako tohle http://www.inter-store.cz/e-shop/index. ... id=4625027 a vse pracovalo bez problemu.
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#10 Příspěvek od kasa »

Děkuji kokunovi za oživení.

@Standa99: Záměrně jsem v prvním příspěvku napsal "Kdo neviděl, mlčí." Vsadím se o flašku rumu (pro lobbisty z EU Božkova), že jste HbbTV nikdy neviděl. Mrkněte na to, a pak dáme řeč. Vymyslel jste snad něco lepšího?

Hlavním motorem HbbTV je to, že divák zůstává divákem dané stanice a neodchází z koláče sledovanosti někam pryč na internet. Na rozdíl od všeználka kozoky tipuji, že HbbTV převálcuje Vojo a podobné kasičky na peníze. Protože byla, je a bude pro diváka zadarmo.
Standa99

#11 Příspěvek od Standa99 »

to kasa: Už jsem to smazal, aby ses nepo.... :roll: Klobouk dolů před tvými znalostmi, které tady po celou dobu (2,5 let) prezentuješ.

P.S. Tohle taky někdo smažte.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
marli

#12 Příspěvek od marli »

K tématu usím říct, že HbbTV aplikace od ČT je podle mého dost povedená, používám ji dost často.
kasa

#13 Příspěvek od kasa »

Investorem HbbTV jsou TV stanice, které se prostřednictvím této funkce snaží získat a udržet diváky. Kdyby HbbTV zpoplatnili, moc diváků to červené tlačítko nezmáčkne.
@Standa99: Škoda, že jsme se nevsadili, pozval bych Vás na ten Božkov.

Na rozdíl od HbbTV je jasně vidět, že nové aplikace pro Smart TV přibývají velmi pomalu, někteří OEM výrobci z toho naopak nenápadně vycouvali. Důvodem jsou různé licenční poplatky (např. Microsoftu za Skype) nebo náklady na vývoj aplikací, které ve svém efektu pak často diváka daného programu odlákají někam na internet.
Mira_A

#14 Příspěvek od Mira_A »

Vždyť některým divákům nejsou schopni zabezpečit ani DVB-T.
Hold jsem bez signálu a to i většina našeho sídliště je závislá pouze na kabelovém operátorovi. Hlavně, že vybírají koncesionářské poplatky.
Standa99

#15 Příspěvek od Standa99 »

Aktualizoval jsem si DVB softík a narazil jsem na to úžasné HbbTV, je to fakt pecka, asi z toho neusnu.
Přílohy
hbbtv.jpg
(84.35 KiB) Staženo 645 x
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“