RC auto Nikko, kodér vysílače
Moderátor: Moderátoři
RC auto Nikko, kodér vysílače
- Přílohy
-
picture.jpeg- RC auto - prijimac
- (77.31 KiB) Staženo 238 x
kulikus píše:to znamená, že po 20ms pauzy byl puls 1,5ms pro konkrétní servo, pak 20ms, puls pro další servo atd
Ne, v jednom rámci 20 ms se vysílá posloupnost povelů pro všechna serva, tím je současně dán i nějaký limit pro počet povelů.
Něco si o tom přečti, dá se to různě najít.
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?t=8313&start=0
Odhaduju, že se přijímač zasynchroizuje podle mimořádně dlouhého pulsu, přesahujícího značně 2ms.
- Přílohy
-
110_Svicka,_neni_co_dodat_....jpg- (124.76 KiB) Staženo 336 x
Moje zkušenost s autíčkama od NIKO je asi taková,že bez origo ovládače jsem je nerozpohyboval tak aby plnily své poslání-tedy aby poslouchaly jak mají. Vysílačka Acoms MK2 AM modulace. Krystaly do páru,šířka pulsu odzkoušena v celém možném rozsahu trimů. "Cukání",řízení,vpřed,vzad atd.Maj to ošetřené a jak zde někdo píše, popis nedostupný. Auta byly z bazárů za hubičku a asi / učitě z "venku" Jen jednou sem v některém bazíku narazil na autíčko i s rádiem a tam je funkčnost Ok,jen zas to auto je leda na lino nebo parketovku a na tužkové aku a 9.V baterku. Nějaký policejní Golf,Simir by do něj nesedl.
Nebyl by problém. Jen abys mi dobře rozuměl.To co sem včera napsal o rádiu, tak platilo pro toho Golfika.A ten nemá takový přijímač jako ten co máš na fotu v začátku vlákna.Golf má jen nějaký superreakční. A tak ta dálka je taky jednoduchá. Pro ovládání Tvého modelu nevyhovující. Odzkoušeno. Ten Golf splnil svůj účel tím,že si s ním děti pojezdily korektně jak se s autíčkem jezdí.Ostatní modely aut (asi tři ),s tím "Tvým"přijímačem a rádiem od Golfa se chovaj stejně nekorektně / nepoužitelně jako s tím
rádiem Acoms,který sem na zkoušku použil jelikož sem s ním ovládal letadélka když mě to ještě drželo.Auta sem nakupoval pro děti,že si pohrajou,ale zklamání nastalo právě při pokusech je rozpohybovat bez origo ovládačů. Radost z laciného nákupu se nekonala. Řešením by asi bylo vše demontovat a nahradit klasikou. Otázka je zda se to oplatí,když autíček jsou plné obchody.Tak jak?