kúpil som na inz. disk Maxtor DiamondMax Plus 9, 120GB - ako náhradu za pôvodný, dlhé roky spoľahlivý disk. Pretestoval som ho s CrystalDiskInfo a s HD Tune - bez vadných sektorov, všetko OK. Použil som ho ako systémový. Po občasnom používaní mi za krátku dobu odišiel (veľa stoviek, možno cez 2 tis., premapovaných sektorov). Pri predposlednom použití PC dosť spomalil a bolo počuť intenzívnu prácu disku - na čo som, žiaľ, nereagoval, pomyslel som si, že to robí zasa Avast.. Následne nepamätám už, či pri vypínaní PC, alebo pri ďaľšom (a to už poslednom) štarte, niečo vypísal bielym naspodu čiernej obrazovky (po náhodnom mžikovom zaregistrovaní hlášky si pamätám len na slovo kernel). Dorobil som s PC, a už som ho viac nenaštartoval - vždy vypísalo dole len (myslím že tú istú) tú hlášku.
Za účelom vytiahnutia nejakých (na plochu dočasne uložených) dát som disk zapojil ako datový, po neúspechu sa mi podarilo niečo nepodstatné vytiahnuť až cez pripojenie cez redukciu do USB. O zbytok dát (zrovna tých dôležitých) som nenávratne prišiel - disk po pripojený už len poklepáva..
Chcel som sa opýtať:
- či by som nejakú predchádzajúcu opravu disku (napríklad s HDD Regenerator-om) v teste s CrystalDiskInfo a v teste s HD Tune videl. Alebo sa po úspešnej oprave disk správa ako nový
Pomôže mi takáto informácia, pretože chcem ísť kúpiť na inz. zasa taký istý (pretože mi vyhovoval.. Rýchlosť prístupu, hlučnosť, poľahlivosť atď iných modelov, prípadne značiek, je zasa na štúdium, na ktoré nie je čas..).
Neviem, či bude mať pri kupovaní niekto náladu so mnou tráviť čas testovaním s HDD Tune (s ntb cez redukciu USB by to mohlo trvať minimálne hodinu) - stačí na spoľahlivú kontrolu disku CrystalDiskInfo
Predpokladám napr. že Maxtor DiamondMax Plus 8 bude starší, možno pri práci o chlp pomalší, neviem, ale keď už si vyberám, prečo nekúpiť lepší.. Ak si vyberiem kvalitu Maxtor DiamondMax Plus 9 - s pohľadu "triedy" a rýchlosti prístupu je jedno či 120 alebo 80 alebo 250GB
Idem kúpiť teraz, rýchla odpoveď mi pomôže, ďakujem.