Dlouho tady nikdo nevařil...
Protože marodím, ale hlad mám pořád, tak jsem se do toho dnes pustil-
aneb Roštěná podle mne:
0,6kg roštěné
1 velká cibule
4 vejce
3 papriky (raději červené, nejlépe z vlastní zahrádky)
olej
sůl
pepř
česnek (používám sušený, kupovaný)
paprika mletá pálivá
kari
oregano
drcený kmín
ostrá hořčice (Dijon, vídeňská)
sójová omáčka
zásmažka (nebo kupovaná jíška)
Cibuli nakrájet najemno, osmažit na oleji, ne do hněda- jen zesklovatět. Odblaněnou, na plátky nakrájenou a naklepanou roštěnou osolit a opepřit, potom osmažit s cibulkou (aby se zatáhla). Podlít horkou vodou (lepší by byl vývar, ale neměl jsem).
Přidat drcený kmín a uvést k varu.
Až to bude vřít, tak přidat nakrájenou papriku (nadrobno). Špetku kari a pálivé papriky (nepřehánět, jen kvůli chuti, ne na barvu...), česnek (tak středně), trošku oregána. Dusit pod poklicí.
Mezitím uvařit vejce natvrdo, oloupat, nakrájet na kostičky. Přidat do hrnce, potom ještě asi jeden a půl polévkové lžíce hořčice. Dochutit solí, pepřem a sojovkou.
Až je maso měkké a paprika vydušená, tak zahustit zásmažkou, aby byla omáčka trochu krémová. A už se může podávat (dusil jsem to asi hodinu a půl). Jako přílohu jsem dal knedle (ne že bych je vařil, to už by bylo na mě moc), dají se i těstoviny nebo rýže. A konec konců i vařené brambory.
A bylo to fakt moc dobré

Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...