serviceman píše:..... na tablu Error Scan skanuje disk......
Myslel som, že Error Scan je vhodné doplnenie S.M.A.R.T.u a že o disku dostanem ďaľšie info... Nezistí Error Scan napríklad či bol disk opravovaný (s HDD reg. a pod..)?
Moderátor: Moderátoři
Mira_A píše:V dnešní době bych žádnou šunku typu 7200 otáček nebo slabší nekupoval.
Zvlášť pokud chceš provozovat Windows 7 nebo vyšší.
Takže SSD nebo WD Velociraptor.
p32 píše:To je hezká blbost. Teď jsem dával do kopy 4 PC a všude jsem použil W8 a SATA2 hardy a netvrď někomu, že 20 s na komplet nastartování či 5 s na vypnutí nestačí. Asi si to pleteš s průchodností sběrnice na desce.
serviceman píše:Error Scan zjistí aktuálně vadné sektory, ale žádnou historii.
satam píše:Všechny programy, které kontrolují SMART stav disku, vycházejí z údajů, které jim poskytne disk. Tzn., že všechny ukazují stejné údaje, ať už je to CDI, HD Tune v sekci Health, Speedfan (on line SMART kontrola) a všechny další. Takže nemá smysl v podstatě cokoli znovu kontrolovat jiným SMART programem poté, co jsme disk zkontrolovali pomocí CDI.
Mira_A píše:U 10000 otáček disku už je to nějakých 200M/s a SSD 500MB/s.
To že naběhne systém ještě neznamená, že jsou načteny všechny programy a tak. Takže ta doba náběhu u nových operačních systémů je fakt šílená.
Tady by jedině platilo "kdo si počká ten se dočká"
Asi jsi ještě nepracoval s vysokootáčkovým diskem nebo SSD, tak nemůžeš porovnat ten komfort. Jinak by jsi mi dal za pravdu, že jsou to sračky.
p32 píše:Mira_A píše:Já jsem na tom všem pracoval ještě když jsi byl v plínkách a moc jsi asi nevyrostl, když každému cpeš 10000 otáčkové hardy. No a tvůj názor k tomu, že se ti po té době, co mě se spustí všechno, tak teprve spouštějí ještě programy, tak k tomu se raději nebudu vyjadřovat. Měl jsem jen dojem, že tomu rozumíš.