orava448

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kakadu

orava 448

#17 Příspěvek od kakadu »

Orava448-Jo ten vertikál už mi jde.Byl tam špatně nastavený trimr. Ale asi veškeré snažení bylo marné :cry: kolik může stát procesor do toho teletextu?? A nejde to nějak vyrušit aby to šlapalo bez teletextu??Ono to fakt bez toho pruhuje,a když tam desku zasunu tak to nejde vůbec .dík za rady.
kakadu

#19 Příspěvek od kakadu »

Je tam SDA 5231-2 procesor .Ten bych mohl použít z vraku jedné oravy pokud je to vše stejné(teda ten program myslím) Pak je tam SDA 5248-
a do třetice nějaký-LH2464-12 to nevím ani com je snad RAM.Co by mohlo být odhadem KO??
miroja

#20 Příspěvek od miroja »

Zacni s tou 5231-kou, pozri hlavne krystaly okolo (mali by tam byt dva).
Nepamatam si presne tuto schemu, ale malo by to byt osadene podobnymi IO ako rada Color 445 (az na frekvencnu syntezu) a tam teletext vyradit siel. Vyrabali sa modifikacie tohto sasi s "oblou" obrazovkou a bez TXT, - napriklad Color 452. V scheme k tomuto TV je ta prepojka aj nazanacena, cislo prepojky XT97m, spajala piny 11 a 12 konektora TXT, ale stale hovorim o sasi typu Color 445.
kakadu

#21 Příspěvek od kakadu »

Ano u 445 ten teletext na nic nemá vliv.Může se jednoduše vyndat ze slotu a vše šlape OK.Mám nový procesor SAA5231,ale ten je do 445ky v 448 je SDA5231-2 nevím co ta dvojka má jako znamenat abych něco nepomrvil :lol: to SAA nembo SDA je jedno a to samé že?
kakadu

#23 Příspěvek od kakadu »

Tak jsem to SDA vyměnil a Telka funguje ,nepruhuje ale teletext nefunguje. Naskakují čísla nahoře jako by se snažil něco najít ale bez úspěchu a signál jedobrý Ale myslím že to tady už někdo řešil.
miroja

#24 Příspěvek od miroja »

kakadu píše:Ano u 445 ten teletext na nic nemá vliv.Může se jednoduše vyndat ze slotu a vše šlape OK...

Si si isty? Mne sa zda, ze 445-ky bez modulu TXT a prepojky sa moc pozerat nedali :wink:
jef111
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jef111 »

miroja píše:
kakadu píše:Ano u 445 ten teletext na nic nemá vliv.Může se jednoduše vyndat ze slotu a vše šlape OK...

Si si isty? Mne sa zda, ze 445-ky bez modulu TXT a prepojky sa moc pozerat nedali :wink:

To záleží na konkrétním kusu, v průběhu výroby došlo k úpravě, v některých propojky byly, v jiných ne. Není mi to s tím TXT v těhle TV úplně jasné jednou to funguje tak, podruhé onak.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
kakadu

#26 Příspěvek od kakadu »

Já mám 445 -3ks a fungují všechny bez txt bez problému :lol: No u té 448 je to oříšek.
sambiliong

#27 Příspěvek od sambiliong »

Takže nejdřív k teletextu v COLOR 445/452: bez modulu TXT je zapojena propojka XT97 a většinou nejsou osazeny R 234, 235, někdy nejsou drátové propojky sběrnice I2C k modulu. Ve verzích s teletextem platí opak. U COLOR 448 nestačí jen vyndat modul TXT, ale je třeba propojit piny č. 11 a 12 konektoru pro modul teletextu. Při pohledu zezadu do televizoru jsou to pravé dva krajní piny. Zkus to a prozraď nám výsledek...
jef111
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jef111 »

S tím modulem teletextu mám taky problém u Color 486. Získal jsem ji s vadným VNT. To jsem opravil, ale byla bez TXT, což mi docela vadí. Mám doma modul TXT z Color 445, který do konektoru v C486 pasuje. Dokonce podle schématu i piny sedí, z čehož jsem usoudil, že bude ekvivalentní. Samozřejmě chyběly odpory i propojky. Zapájel jsem je tedy podle návodu na stránkách AV elektronik Teplice http://www.avelektronik.cz/tech_09.php . Teď při vyslání povelu pro TXT z DO se TV chová jako by byla v módu TXT (TV nereaguje na žádné povely, dokud opět nezmáčknu tlačítko teletextu). Na obrazovce je však stále normální obraz z TV a číslo předvolby na OSD se zbarví do fialova. Z uvedeného usuzuji, že procesor registruje zapojení modulu TXT, avšak modul nereaguje na povely nebo z nějakého důvodu chybí video výstup. Modul je určitě funkční, mám jej odzkoušený. Nemá někdo s tím zkušenost? Díky
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
sambiliong

#29 Příspěvek od sambiliong »

Ne všechny moduly TXT u OTF byly řízeny sběrnicí I2C,odpoledne se podívám, co je zač ta COLOR486 a dám vědět.
army38

orava 448

#30 Příspěvek od army38 »

Vymeň kondenzátor 220mikro na 25V, blokuje napájaciu vetvu pre budiaci int. TDA8... v RKS. Keď nemá kapacitu, bude ti stále horieť napájanie podušky.Na doske sú dva hneď vedľa VN trafa, z toho jede vedie do báze BU508.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“