Tak jak se vám klouže v tomhle počasí ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

A už je to tady : http://www.seznam.cz/refererfix?redir=h ... mvaji.html

To zas bude řečí...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Artaban001

#17 Příspěvek od Artaban001 »

my jsme od 4 hodiny odpoledne bez proudu. Ještě že se to pokusili aspoň na hodinu nahodit. Pak skolabovala jedna fáze (naštěstí ne ta, na který je pověšen plynový kotel s příslušenstvím a vodárna je odstavená kvůli vadnýmu tlakovýmu spínači) Takže je to tu, jako v tý reklamě "...nedá se svítit"
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nějak Ti to koktá, máš to tady už podruhý.

Ale tady taky "mrká" elektrika, nebudu se vůbec divit, když to zhasne, spíš to uvítám.

P.S. Teď jsem viděl na západě nad Útěchovem dva oranžový záblesky a ten opožděnej zvuk mě jako dozvuk ohňostroje nepřipadal, byl kmitočtově moc mimo. Ale kdoví...
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 01 pro 2014, 23:03, celkem upraveno 2 x.
]
Killroy
Moderátor

#19 Příspěvek od Killroy »

Nás to tady vzalo jenom okrajem. Trochu to namrzá, ale dá se to jezdit.

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

Tak my jsme v tom mraku od Killroye už od oběda (prší celé odpoledne až dosud), naštěstí teplota je v plusu, tak +1 až +2°C.
Vlastně - ono začalo pršet už dopoledne, tak prší víc než 12hod. :cry:
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od rnbw »

Tu prsi uz niekolko dni, ale dnes rano poriadne. Teplota bola nastastie tesne nad nulou, ale teraz vidim na okne -0,2. Tak som zvedavy, co z toho bude do rana...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ZdenekHQ »

Artaban001 píše:my jsme od 4 hodiny odpoledne bez proudu. Ještě že se to pokusili aspoň na hodinu nahodit.

U Ivančic kolem 19:00 shořel trafák. Možná to nesouvisí, možná to bylo pokračování...

http://www.firebrno.cz/modules/incident ... php?filter[id]=166350062&district_id=3703
]
Michal22

#23 Příspěvek od Michal22 »

Kucí, ta námraza na trolejích není jen taková prdel. To že to vlakům od pantografů jiskří, to není pro pobavení obecenstva, to je na nasrání...
A že jsem se dom dostával vlakem tak různě, za to fakt může počasí.
Se divím, že mě tady siréna nehoukla a já nemusel jít někam řezat stromy přes cestu...
Hele, tohle je docela extrém- kdyby dřív trošku přituhlo v nízké vrstvě, tak by nezačalo sněžit až kolem desáté, potom by se to tak nelepilo na všechno možné.
Kdyby bylo o trochu tepleji, kapalo by to ze všeho dolů.

Buďte rádi, že jste v teple a jde vám šalina :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ok1hga

#24 Příspěvek od ok1hga »

Přílohy
sklenene_kralovstvi_20141202_063551.jpg
(249.59 KiB) Staženo 45 x
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

U nas bolo rano -0,4, ale nastastie ziadny lad.
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

Do auta jsem se už v půl pátý odpoledne dobejval škrabkou asi 10 minut. Milimetr ledu na všech sklech. Měl jsem noční, celou směnu jsem drandil s ještěrkou po dvoře... Pršelo od včerejška dopoledne, před půlnocí přestalo a o to víc mrzlo.

Všecky stromy obalený 3-5mm namrzlýho čirýho ledu, co list nebo jehlice, to "skleněnej" přívěsek. Bohužel jsem neměl foťák a mobil mi to v takový tmě (jako v Obamově prdeli) nepobral. Ráno se škrábací tortura opakovala s tím rozdílem, že ledu bylo asi 2x tolik a musel jsem sklo polít vlažnou nemrzkou do ostřikovače, abych v nějakým slušným čase vůbec od fabriky odjel.

Těsně nad ránem pak začaly proletovat vločky bílýho svinstva, takže aktuálně už tady leží cca půl centimetru až cenťák.

Silnice ještě ujdou, prskavkový efekty od pantografů na dráze jsou vidět kilometr daleko (máme tady "tři kila stejnosměr"), nejhorší jsou místa, který nikdo už včera preventivně neposolil - tam přijdete nebo přijedete ukolíbaní relativně dobrýma adhezníma podmínkama na frekventovanejch místech a NAJEDNOU SKLO ...

Celý dopoledne selhávám ve snaze se vyspat, bo každou chvíli po I/14 prolítne sanitka řvoucí jak bez narkózy kastrovanej drak - k nějaký nehodě nebo úrazu na náledí...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Nakadah

#27 Příspěvek od Nakadah »

V Ostravě jsem déšť od rána nějak nezaznamenal. Zprovoznit auto trvalo 15minut, z toho jsem 10minut čekal na teplý vzduch, aby led na skle pustil od pokladu. Pak už to šlo dolů finskou škrabkou. Postřik nemrzkou na ten led neměl valný účinek.

Hlavní tahy a cesty městem prosolili, mimo tohle už je to čisté jenom tam kde auta stačila sůl ještě roztahat. Parkoviště a tak různě to je sklo.

Nečekal jsem že tolik lidí ráno potkám na parkovišti :D nak
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ZdenekHQ »

BOBOBO píše:Ty jsi slyšel , že se hádali ?

Právě se začali hádat, pískat, bušit do lavic. Už padají návrhy o vytvoření pracovní skupiny pro stanovení platů, návrhy, že poslanec díky vysokému platu získá vážnost apod. Sorry za OT.

P.S. Výbor nepřijal usnesení, protože byly "turbulence"... :lol:
]
p32

#29 Příspěvek od p32 »

Do auta jsem se dostal hned, 10-15 minut jsem měl spuštěný motor než to začalo na předním skle být schopné k oškrabání. Zrcátka nemám vyhřívaná, tak jsou zamrzlá ještě teď, ale dá se s tím jezdit. Na anténě bylo znát vylepšení signálu, místo průměru 3 mm byla tlustá v průměru 12-15 mm. Ostřikovače přitom už fungují i s letní směsí (nestihl jsem vyměnit) a budu muset brzy asi měnit gumy ve stěračích (asi dnes doprasené).
:lol:
Jinak bylo vidět, že řidiči jsou ochotni dávat pozor i na jiné ať se zbytečně nebourá. Vyjimkou byli opět jen borci v Audi a BMW, to jsou fakt mistři světa.
Artaban001

#30 Příspěvek od Artaban001 »

Trať Brno - Jihlava byla mimo provoz. Mezi Střelicemi a Tetčicemi byly popadaný stromy. Z Brna jsem jel dom 18:45 (to už měl sekeru) a dojel jsem 20:45.
Jinak k těm trolejím. Na Brněnsku je 25KV trolej, takže jiskřičky od pantografů byly řádný - kde mají 3KV tak to muselo být zábavnější.
Jinak při námraze má lokomotiva nižší výkon a pokud tomu fíra dost naláduje, tak může přepálit trolej a to je pak průser. (platí to o všech prostředcích, který si berou energii z troleje)..
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“