Tak jak se vám klouže v tomhle počasí ?
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale tady taky "mrká" elektrika, nebudu se vůbec divit, když to zhasne, spíš to uvítám.
P.S. Teď jsem viděl na západě nad Útěchovem dva oranžový záblesky a ten opožděnej zvuk mě jako dozvuk ohňostroje nepřipadal, byl kmitočtově moc mimo. Ale kdoví...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Artaban001 píše:my jsme od 4 hodiny odpoledne bez proudu. Ještě že se to pokusili aspoň na hodinu nahodit.
U Ivančic kolem 19:00 shořel trafák. Možná to nesouvisí, možná to bylo pokračování...
http://www.firebrno.cz/modules/incident ... php?filter[id]=166350062&district_id=3703
A že jsem se dom dostával vlakem tak různě, za to fakt může počasí.
Se divím, že mě tady siréna nehoukla a já nemusel jít někam řezat stromy přes cestu...
Hele, tohle je docela extrém- kdyby dřív trošku přituhlo v nízké vrstvě, tak by nezačalo sněžit až kolem desáté, potom by se to tak nelepilo na všechno možné.
Kdyby bylo o trochu tepleji, kapalo by to ze všeho dolů.
Buďte rádi, že jste v teple a jde vám šalina
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Přílohy
-
sklenene_kralovstvi_20141202_063551.jpg- (249.59 KiB) Staženo 45 x
Všecky stromy obalený 3-5mm namrzlýho čirýho ledu, co list nebo jehlice, to "skleněnej" přívěsek. Bohužel jsem neměl foťák a mobil mi to v takový tmě (jako v Obamově prdeli) nepobral. Ráno se škrábací tortura opakovala s tím rozdílem, že ledu bylo asi 2x tolik a musel jsem sklo polít vlažnou nemrzkou do ostřikovače, abych v nějakým slušným čase vůbec od fabriky odjel.
Těsně nad ránem pak začaly proletovat vločky bílýho svinstva, takže aktuálně už tady leží cca půl centimetru až cenťák.
Silnice ještě ujdou, prskavkový efekty od pantografů na dráze jsou vidět kilometr daleko (máme tady "tři kila stejnosměr"), nejhorší jsou místa, který nikdo už včera preventivně neposolil - tam přijdete nebo přijedete ukolíbaní relativně dobrýma adhezníma podmínkama na frekventovanejch místech a NAJEDNOU SKLO ...
Celý dopoledne selhávám ve snaze se vyspat, bo každou chvíli po I/14 prolítne sanitka řvoucí jak bez narkózy kastrovanej drak - k nějaký nehodě nebo úrazu na náledí...
A kutilmile - nelituju tě
Hlavní tahy a cesty městem prosolili, mimo tohle už je to čisté jenom tam kde auta stačila sůl ještě roztahat. Parkoviště a tak různě to je sklo.
Nečekal jsem že tolik lidí ráno potkám na parkovišti
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
BOBOBO píše:Ty jsi slyšel , že se hádali ?
Právě se začali hádat, pískat, bušit do lavic. Už padají návrhy o vytvoření pracovní skupiny pro stanovení platů, návrhy, že poslanec díky vysokému platu získá vážnost apod. Sorry za OT.
P.S. Výbor nepřijal usnesení, protože byly "turbulence"...
Jinak bylo vidět, že řidiči jsou ochotni dávat pozor i na jiné ať se zbytečně nebourá. Vyjimkou byli opět jen borci v Audi a BMW, to jsou fakt mistři světa.
- Artaban001
Jinak k těm trolejím. Na Brněnsku je 25KV trolej, takže jiskřičky od pantografů byly řádný - kde mají 3KV tak to muselo být zábavnější.
Jinak při námraze má lokomotiva nižší výkon a pokud tomu fíra dost naláduje, tak může přepálit trolej a to je pak průser. (platí to o všech prostředcích, který si berou energii z troleje)..