Násuvná podložka
Moderátor: Moderátoři
Násuvná podložka
Popř. nevíte o dodavateli? (sháním něco menšího pro upevnění 2 drátů o průměru 1 až 1,5 mm)
Děkuji a přeji hezký zbytek dne. L.
Děkuji, ale já se ptal pouze na označení těch podložek se zahnutými bočnicemi.ZVUK2000 píše:To na té fotce jsou šrouby do RACKU.
to Hill: Hele, Hille, šrouby mne vcelku nezajímají. Tudíž ani to, k čemu nejsou určeny. :whistle:
--- oftopic ---
Na této poradně se mi "líbí", že člověk většinou dostane odpověď především na to, na co se vůbec neptal.
Přeji hezký zbytek dne. L.
Ty jsi se ale původně sháněl po "čtvercové podložce s bočnicemi" a takové se používaly např. na stykačích (taky pro připojování vodičů), tak jako potřebuješ ty: "která se používá pro připevnění dvou drátů jedním šroubem"
Zkus kontaktovat některého z výrobců stykačů, kdo jim to dodává.
EDIT:
Např. na tomto stykači jsou použity na pomocných kontaktech. U starších stykačů bývaly i na hl. kontaktech.
Pokud jich nepotřebuješ moc, seženeš příp. u některého elektrikáře z nějakého vadného.
Já tyto "podložky" používám na své trafopájce pro přišroubování páj. smyčky.
Smyčka pak má jen "rovné zakončení" a zasunu ji pouze pod tu podložku.
Zároveň mám na koncích pásovin (těsně nad závitem, kde byl původně jen "zásek") kulatým jehlákem zapilovánu drážku, do které ten konec smyčky perfektně sedne
- Přílohy
-
big-montazni-sada-m6--sroub-plovouci-matice-plast-podlozka-f.jpg- Ty "bočnice" mají za úkol držet tu čtyřhrannou matici a nikoliv "tvé vodiče" :-(
- (18.88 KiB) Staženo 83 x