Jaký okenní držák paraboly?

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pepito

#16 Příspěvek od pepito »

Pokud by byl balkon, tak neřeším držák na okno a už bych měl namontováno :opravar: .
Při příští návštěvě prověřím další možnosti.
Mira_A

#17 Příspěvek od Mira_A »

Ony ty firmy to stejně asi budou řešit tak, že vezmou hodně dlouhý vrták,
tak, aby se dostali i do panelu a chytnou to na chemickou kotvu.
Pak to zaplácají cementovým lepidlem, osilikonují nebo dají trocha silikonové omítky. Takže šikula si to udělá i sám.
Nejlepší je však rozpínací kovová hmoždina do betonu, ale tu už teď bez zvětšení díry neosadíš. Ta se osazuje tak, že se nejdřív v panelu roztáhne šroubem a pak se teprve montuje na hotovo.
Nějakou tu silikonovou omítku většinou firmy pro dům nechají na drobné opravy co zbylo. Je se třeba poptat domovníka.

U vyzděného balkonu bych to provrtal celé skrz a hotovo. Zateplení stejně s obou stran nebude, ale asi jen zvenčí. Většinou je to vyzděné Ytongem a ten drží dobře. Na 8cm Ytongu mám kuchyňskou linku a drží to dobře.
Kvicala_r

#18 Příspěvek od Kvicala_r »

Zatím co sem montoval na zateplení sem vždy vzal dlouhé kvalitní hmoždinky a ocelovou trubičku s vnitřním průměrem tak, aby jí hmoždinka prošla. Vyvrtal díry na výložník, podstavil hmoždinky trubkou do takové délky aby výložník ležel na stěně trubky a současně byl v rovině s omítkou - zaříznout trubku na naměřenou délku a pak osadil hmoždinku. Nikdy se mi nestalo, že by se něco pohlo/urvalo. Ale taky sem si pokaždé nechal odsouhlasit, že do omítky mohu vrtnout...
scorpions-cz

#19 Příspěvek od scorpions-cz »

Taky si vždy nechávám podepsat papír,že montáž držáku ma zateplenou fasádu je se souhlasem SVJ,SBD či majitele.
Mira_A

#20 Příspěvek od Mira_A »

Ten souhlas by byl dobrý. Co když za měsíc změní SVJ stanovy a nařídí talíř sundat.
scorpions-cz

#21 Příspěvek od scorpions-cz »

Tak to je mi jako montážní firmě úplně "šumák". To lejstro si nechávám podepsat,abych byl krytej já a nemohl mne nikdo napadnout,že jsem navrtal nový zateplení. A pokud si potom změní stanovy,tak to není můj problém.
Odpovědět

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“