Volba zaměstnání.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hydrawerk

#106 Příspěvek od Hydrawerk »

tatramacek píše:ssry pánové, poseru si to tady ale už to neřeším - jsem gay a to je ten problém !

Huh, v roce 2014 bych takovýto problém nečekal. A ještě v liberálním Česku. Znám jednoho 4% programátora, je dost chytrý a celkově zdatný po hudební i sportovní stránce.
tatramacek

#107 Příspěvek od tatramacek »

Liberárním Česku ? :-D
mno zrejmě máš asi ještě trochu nasazené růžové brýle...
Jo, když se mne chtěli zbavit tak se mne zbavili. Neřeším to... Zítřek rozhodne... Budu Vás informovat - chlapi - patří vám jeden velkej a pořádnej dík za pomoc... (y)
Shrnu to následovně:
Zítra zajdu za vedoucím, s mladým to projdeme, pročteme, když se něco nebude líbit, budeme to řešit s právníkem...
Chlapi, ještě jednou dík :wink:
Audaces fortuna iuvat
bandolik

#108 Příspěvek od bandolik »

No nevím co by sis měl posrat jsme lidi a tohle si člověk prostě nevybere, nejhorší je aby se s tím srovnal sám okolí už to nějak skousne ať v dobrým nebo špatným. U nás v práci máme takové tři a nemám pocit že by kvůli tohodle měli problém. Jo občas někdo utrousí nějakou poznámku ale to holt musí kluci skousnout. Mi osobně je orientace každého šumafuk rozumnej člověk pochopí že nemám zájem a o ostatním se můžeme bavit naprosto normálně.
Celý problém je že někteří lidi prostě nepochopili že sis to nevybral jako si vybíráš auto když se s tím narodíš máš jen dvě možnosti celý život se přetvařovat a nebo si to přiznat ani jedna možnost není jednoduchá a věř mi že když to někdo veřejně přizná má můj obdiv protože tato společnost stále není jako celek dost tolerantní.

V práci ti držím palce aby tě neošulili
tatramacek

#109 Příspěvek od tatramacek »

Dekuji pánové ;-)
Audaces fortuna iuvat
tatramacek

#110 Příspěvek od tatramacek »

Audaces fortuna iuvat
Artaban001

#111 Příspěvek od Artaban001 »

Pánové, tohleto jednání je v česku dost častý. Kolikrát donutí odejít člověka třeba kvůli tomu, že někdo nahoře potřebuje "dosadit" nějakýho svýho kámoše, nebo někoho z rodiny. Mám pár známých, kterým se přesně tohle stalo. Nebo Tě donutí změnit pracovní zařazení, až jim to zabalíš sám..
tatramacek

#112 Příspěvek od tatramacek »

Ja mel možnost jít do jiného provozu, ale mnohem horšího i z 16hod směnami. Takze bych to časem zabalil sam.
Využil sem šance odstupného a poté podpory..
Kdybych odešel sam, nemam nárok ani na jedno ;-)
Audaces fortuna iuvat
bandolik

#113 Příspěvek od bandolik »

Já myslím že to je rozumné řešení, odejít se dá vždy ale když tě chtěli vyšoupnout a nabídli odstupné nebo jiný horší místo kde bys to časem zabalil sam a bez nároků na cokoli taky bych volil odstupné.
Důležité je aby byl člověk v klidu i když se v TV stále omílá jak je tu málo práce a není to pravda práce je dost jen lidí co by chtěli dělat je jaksi stále méně. Na jednu stranu se jim nedivím když vidí zástupy nepříspusobivých odcházet s tučnou odměnou za nic nedělání proč by dělali když peníze dostanou a to je celý problém. ale to je na jinou debatu.

Přeji ti v životě klid a mír v duši pak je člověk spokojený a budoucí práce aby tě bavila. Jeden člověk mi kdysi řekl : najdi si na každé práci co budeš dělat něco proč tě bude ta práce bavit a budeš ji dělat s chutí a hlavně lépe. Jako 16 letý kluk jsem ho moc nechápal, ale dnes už vím jak to myslel řídím se tím a jsem prostě v pohodě na rozdíl od některých mých vystresovaných věčně nespokojených kolegů :lol:

Tak ať se ti v životě daří a hlavu vzhůru nikdy není tak špatně aby se to nedalo vyřešit.
p32

#114 Příspěvek od p32 »

Jo, to je recht. Mě na každé práci baví to, že do devadesáti tady vydržím i kdybych ji dělat nemusel. :lol:
tatramacek

#115 Příspěvek od tatramacek »

Chlapi, mne ta prace též bavila. Na jednom stroji 380kW motor vodou chlazený. Na druhem 160kW chlazený. Ale kdyz vám ji nekdo na základě pomluv sprotivi. Neresim to :)
Audaces fortuna iuvat
tatramacek

#116 Příspěvek od tatramacek »

Zdarec. Takže dohod má následující znění:
Ke dni 31.12.2014 se mnou rozvazují pracovní poměr dle paragrafu 49.
A ted:
ZAMĚSTANAVATEL SE ZAVAZUJE ZAMĚSTNANCI VYPLATIT ODMĚNU VE VÝŠI TROJNÁSOBKU PRŮMĚRNÉHO MĚSÍČNÍHO VÝDĚLKU, A TO VE MZDĚ ZA MĚSÍC PROSINEC 2014.
Čili dle právníka s touto dohodou mohu jít na UP a žádat podporu z důvodu:
Dostal jsem sice dohodu o rozvázání pracovního poměru, ale nedali mi odstupné nýbrž odměnu.. Jelikož mi tu odměnu poskytl zaměstnavatel, znamená to, že odcházím ze zaměstnání vlastně na jeho popud a ne na můj.
Kdyby mi chtěli dát klasickou výpověd, mám nárok ještě na dva měsíce + 3 měsíce odstupné.. Jelikož si přáli, abych po novém roce již nenastoupil, provedli to tímto způsobem....
Nedostal jsem odstupné, ale odměnu..
Kdybych se s nimi domluvil na dohodě jakožto klasické ( obě strany ) , na odměnu bych neměl nárok - tím pádem by k tomu měl UP přihlídnout..
Audaces fortuna iuvat
starecd

#117 Příspěvek od starecd »

Podporu sice dostaneš, ale jen 45% z průměrného platu, protože ve výpovědi nebyl uveden důvod!
tatramacek

#118 Příspěvek od tatramacek »

To vím, ale dnes sem byl na pohovoru a od 4.1 nastupuju do nové práce (y)
Audaces fortuna iuvat
starecd

#119 Příspěvek od starecd »

To máš dobré, hlavně, aby bylo lepší než v původní práci. Já jsem na pracáku rok a nic se nenaskytlo.
hafca

#120 Příspěvek od hafca »

Ale hlavně bude asi brutálně zdaněná.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“