Mikropájka ERS50

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kvicala_r

#151 Příspěvek od Kvicala_r »

ale reaguje, zrona tento týden sem bral nějaké ND. Ve čtvrtek potvrdil objednávku a v pátek odesílal...
Zkus mu napsat ještě jeden mail
mira2830
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od mira2830 »

No, občas reaguje... Je to tak rok, co jsem od nich chtěl několik náhradních hrotů, a komunikace byla docela složitá, ikdyž nakonec jsem je dostal :)
PavelFF

#153 Příspěvek od PavelFF »

Asi mají nějakou periodu a záleží, do jaké fáze se člověk právě trefí. Já jim kdysi napsal o náhradní díly a reagovali promptně, ač jsem ve stejnou dobu tady na fóru četl úplně stejné stesky, že nereagují.
Nemají dvě různé emailové adresy?
midlan

#154 Příspěvek od midlan »

V pondělí jsem mu psal jestli má na skladě ERS-50 100W verzi a neodepsal. Když jsem před rokem 22.5.2013 poslal rovnou bez ptaní objednávku té samé páječky tak ještě ten den ji potvrdil a zanedlouho byla i doručena. Tak nevím jestli mu mám zas opět poslat přímo objednávku. Problém je že to opravdu musí být do pátku, je to totiž dárek k narozeninám, tak nevím jestli to mám risknout :?

EDIT: psal jsem stejně jako minule na adresu sagat-z@seznam.cz
rnbw

#155 Příspěvek od rnbw »

Nechapem, preco sa na tu "firmu" nevyseriete. Existuje dost inych spajovacich stanic a firiem, ktore ich bez problemov dodaju.
PavelFF

#156 Příspěvek od PavelFF »

Tradice, sentiment, kultovní záležitost, podpora českých domácích podnikatelů,....

Samozřejmě kromě dobrých užitných vlastností, snadné opravitelnosti, dostupné dokumentace, ceny....
midlan

#157 Příspěvek od midlan »

Jakou alternativu by jste mi doporučili?
PavelFF

#158 Příspěvek od PavelFF »

Každý jinou, tu svoji.

Zadej si tady nahoře "hledat" zadej slova "Solomon" a "ERS50", zvol "hledej všechna slova" a najde ti to asi 8 vláken - a můžeš číst a číst.
Celeron

#159 Příspěvek od Celeron »

PavelFF píše:Každý jinou, tu svoji.

Zadej si tady nahoře "hledat" zadej slova "Solomon" a "ERS50", zvol "hledej všechna slova" a najde ti to asi 8 vláken - a můžeš číst a číst.

Jen aby než to všecko přečte, nebylo dýl, než to potřebuje :!: :lol:
Victronix

#160 Příspěvek od Victronix »

Kdyby nešlo o peníze, řekl bych Ti: Kup Wellerku, to je bezchybná volba.
Kvicala_r

#161 Příspěvek od Kvicala_r »

nebo Hakko. Jenže s tou 100W ERS prostě tak jednoduchá konkurence není. Mám 50 už roky a nějak sem si ji oblíbil. Jediné co mi chybí jsou smd kleštičky :( Nemáte někdo tip na nějakou levnější stanici, co by uměla uřídit ty weller?
petrfilipi

#162 Příspěvek od petrfilipi »

To midlan:
Když chceš nějaké díly na ERS50 nebo hned celou ERS50/100, zkus napsat poptávku na adresu "filipi.josefzavinacseznam.cz". On je tedy taky bere od Sagata, ale aspoň zjistí co a jak a dá Ti vědět.

Petr Filipi
Edit - děkuji za upozornění na spybooty a jiné potvory.
Naposledy upravil(a) petrfilipi dne 17 pro 2014, 18:42, celkem upraveno 1 x.
midlan

#163 Příspěvek od midlan »

petrfilipi: Ok zkusil jsem mu napsat. Nemáš na něj i tel. číslo? Soudě podle nicku jste příbuzní. Kdyžtak přes SZ.
BTW: být tebou odstraním tu mailovku z tvého příspěvku, jinak na ni bude chodit spam od spambotů

Jinak ještě jsem si všiml že je teď vystavená na Aukru nejspíš přímo panem Zídkou, jako bydliště prodejce je totiž uvedena Skuteč. Zvláštní je, že na maily neodpovídá, telefony nebere, ale aukce vystavuje.

Přinejhorším koupím asi SL-10, no :?

EDIT: tak reakce pana Filipi byla velmi rychlá a podařilo se mi získat alespoň 50W. Říkal, že výrobce nestíhá, že ještě chodí do práce a valí se na něj objednávky od velkoobchodů. Nechápu když toho má tolik proč do toho nejde na full time :roll:
Celeron

#164 Příspěvek od Celeron »

No spíš to budou kecy. Já naposled viděl v obchodech ERS50 v roce 1992 když se rozprodávala zásoba originálů z Liptovskýho Hrádku. Co jsem viděl, pouze v HK u Švagerky mají na ERS 50 náhradní díly.
Jirka
Kvicala_r

#165 Příspěvek od Kvicala_r »

Máte někdo v ERS jiný tyristor než KT? Dnes sem se malinko zase potrápil s kouskem, který si pro sebe repasuji. Udělal sem komplet novou desku převážně v SMD, ale regulace nechodí - neustále topí. Až když sem vyloučil regulační smyčku, zkusil sem ze šuplíku osadit nějaký vybagrovaný KT201 - s tím jede krásně. S kouskem, který sem dostal jako náhradu plánované TIC106 (BT258) hold sepne a už nepustí, ani když odpojím budící odpor gate a přes cca 100k uzemním. Problém bude buď s hdnotou vypínacího času (u BT cca 100us, optoti KT 20us, TIC jen 7us) nebo s hdnotou treshold (KT 20mA, BT 6mA, TIC 5mA). Nějaký nápad? asi seženu zavčas ještě pár kousků KT :wink:

V torzu té repasované ERS (Lipt Hrádek) sem taky našel domontovanou desku s 4 výkonovými odpory (serioparalel 4x100k). Hádám, že přes to bylo vyvedeno uzemění. Zřejmě to má být ochrana proti zavlečenému napětí z PE, tušíte někdo, jestli to bylo originál? V té druhé (Sagat) to myslím osazeno není..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“