nemate nekdo rozdelany iphone 4s ???

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bohumilfulin

nemate nekdo rozdelany iphone 4s ???

#1 Příspěvek od bohumilfulin »

Nemate nekdo rozdelany dobry displej iphone 4s. Mam tu na opravu jeden kus s vadnym displejem a potreboval bych si overit zda je board v poradku (board se mi na usb hlasi a dokonce jsem zazalohoval obsah a neco na me i mluvi).

Mam podezreni ze jeste nefunguje podsviceni.

a dotaz pro znalce: jake je napeti na podsviceni LCD_BL_CA a LCD_BL_CC1.
Je toto napeti kdispozici porad nebo az se neco udela na displeji?

Proste externe pripojit displej na 2 minuty. ...ja vim ze je to zvlastni prosba. Ale kdyz se nezeptam.... (praha, brno a okoli)
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Jestli se nepletu, tak na těchto vývodech je stále napětí Vbat (LCD_BL= LCD Back Light). Až když se rozběhne zvyšující měnič, tak se tam objeví místo cca 4V kolem 18V.

Ale je to s tebou těžký- kdybys měl napsáno odkud jsi, třeba by se někdo přihlásil.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Mám LCD s rozbitým touchem z modelu 4G. LCD funguje a konektor je prý stejný jako na 4S. Vyzkoušení je možné v Praze na Chodově.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Tak oprava- na vývodu LCD_BL_CA má být (při vypnutém přístroji) Vbat. Dostává se tam přes diodu obsaženou v obvodu U1_PMU. Ve chvíli, kdy začne být spínán FET v obvodu U1_PMU, se na uvedeném vývodu musí objevit cca +18V (zvyšující měnič).
Vývod LCD_BL_CC jsou katody LEDek podsvícení, na něm má být při vypnutém přístroji 0V, při zapnutém pár desítek mV (je to vlastně zpětná vazba kvůli řízení proudu přes LED).

Zaky- ano LCD z modelu IPhone 4 se do modelu Iphone 4S dá na zkoušku použít, ale nešlo by tam namontovat (jiný tvar úchytů).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Díky za potvrzení elektrické kompatibility displejů, ten s rozbitým touchem jsem právě kvůli nějakému budoucímu zkoušení nevyhodil po výměně za nový, o jiných úchytech vím, pro tazatele to není problém. Elektrickou kompatibilitu jsem jen v rychlosti vygooglil a neměl potvrzenou.
bohumilfulin

#6 Příspěvek od bohumilfulin »

Psal jsem pha nebo brno.

Dekuji zatim za odpovedi. Pokud jsem koukal 4s ma jine zapojeni pinu nez 4 konektoru J4.

No ja tusim ze Angelina bude asi v cudu. Sice mam druhou ale nehci ji zase menit kdyz nemam jistotu.
Vrta mi v hlave co kdyz neco nenabehne v LCD tak procesor nebo Angelina neda povel k zapnuti podsviceni. Pac kdyz displej(ten vadny) nezapojim tak zhruba v sekundovych intervalech vibruje. Takze nejake rozeznavani pripojeni displeje tam je. A zda je to HW nebo FW ...co ja vim?

Kdo ma videt do vyvojaru? Proto se ptam zkusenejsich co jim proslo uz par kousku rukama.
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

Ještě jsem se nesetkal s tím, že by nějaký IPhone nenaběhl proto, že nemá připojený LCD. Dokonce můžeš IPhone (funkční) zapnout, počkat až se zamkne a připojit LCD až potom, po odemčení ti LCD normálně naběhne.
Kolikrát se mě při zkoušení stane, že se mě vysmekne konektor. Opět- stačí zamknout, připojit LCD a znovu odemknout.

Co DFU? Do něho telefon nedostaneš?

Pokud ti to nějak povibrovává, tak bych spíš čekal HW vadu.

A jak jsou na tom odběry z baterie?
robo

#8 Příspěvek od robo »

U iPhone4 jsem menil LCD. Po vymene na displeji nebylo nic videt. Ve se zdalo ze je v poradku, telefon zil ale bez LCD. Uz jsem si myslel ze displej z ebay je vadny. Nakonec pomohl reset. Pry se to pri vymenach displeje stava ze si deska nerozumi s novym LCD.[/list]
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Dnes jsem měl v práci na stole jeden 4S, tak jsem tam ze srandy cvaknul LCD pro IPhone 4. Funguje korektně, i dotyková plocha.

Robo- jo, tohle občas stává, reset je na místě.
bohumilfulin

#10 Příspěvek od bohumilfulin »

dekuji Michale22!
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“