Varná deska Whirlpool AKT821, přestala fungovat dvouplotna
Moderátor: Moderátoři
Varná deska Whirlpool AKT821, přestala fungovat dvouplotna
Na varné desce mi přestala fungovat ,,dvouplotna,, tzn turboplotna, ktera ma v sobě dvě plotny-menší 700w a vnější 2000w - puvodni funkce je-zapne se menší plotna a pokud je zapotřebí, zmačkne se jiný čudlík a poté se zapne vnější plotna. Porucha vypadala tak ze po zapnutí se nedelo nic, až když jsem zapl druhou plotnu tak se rožla ta prvni plotna, snad je to pochopitelné jak je to myšleno..
Po čase plotna odešla uplně, tj nefunguje na žadné zapnutí. Po rozdělání jsem zjistil, že menší plotna ma utavený topný drát, ale ta vnější plotna by měla fungovat dal, ma odpor cca 40ohm.. Každopádně když jsem zkoušel prohodit zapojení, tj otočit přívodní kabel k plotnam, nedělo se nic.. Po měření jsem zjistil, že z jednoho vodiče jde místo 230V jen cca 80-90 volt.. Ani když jsem zkusil přehodit kabely na plotně, tj menší plotnu za větší, nic se nedělo. měl jsem za to, že když nefunguje menší plotna, mohla by jet aspon ta vnější..
mam otazky-je chyba v elektronice, nebo v plotně? podotykam, že všechny rele cvakaji OK.
-k čemu je na plotně taková tyčka, která vede přes menší plotnu a je na ni skleněná trubička?
-a konečně-je možné použití vnější plotny tím, že bych vadnou plotnu vratil, přepojil z jiné plotny vodiče na dobrou vnější plotnu a ovládal tak ,,vadnou,, vnější plotnu? Mám totiž obavu, že i když koupím novou plotnu, nebude fungovat korektně, viz výše popsaná vada..
Pokud tomuto někdo hovíte, prosím o radu..
Pokud je to napsané špatně k pochopení dejte vědět zkusím to naspat nějak lépe. Dík všem za rady
děkuji
- Přílohy
-
P1130400.jpg- toto je ta plotna-vnitřní je KO, přerušená, ale vnější je OK, ta by měla fungovat...
- (128.24 KiB) Staženo 195 x