Odstranění nátěru a koroze z kovového masivu
Moderátor: Moderátoři
Odstranění nátěru a koroze z kovového masivu
Jak se toho všeho co nejlépe zbavit (barvy i koroze). Napadlo mě to zkusit ocelovým kartáčem "vyčistit", a potom natřít nějakou antikorozní barvou.
Je můj postup správný? Díky
PS: Samotný předmět bych rád zničil co nejméně.
Chemicky odlakovat a opakovaně máčet v odrezovači do zblbnutí. Pak se na tom vytvoří černofialová vrstva, která už se pro potřeby interiéru lakovat nemusí. Možná nejhůř průhlednou antikorozní penetrací.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Opálení plamenem by nemělo ničemu vadit - pokud jde o skutečně delaborovaný kus bez funkčního zapalovače (UZRGM). Pokud jde o nálezový kus s atrapou zapalovače ale zůstal tam tritol tak ten se od určité teploty taví, při zapálení pouze hoří a smrdí takže nebezpečí nehrozí.
Jinak ty delaborované granáty na prodej mají povrchovou úpravu většinou v dobrém stavu nebo jsou po vytavení tritolu a úpravách přelakované. Nefunkční školní granáty (obvykle červené) bývají jakž-takž v původním stavu, atrapy vyrobené z prázdných skladových pouzder taky.
Vypatlal jsem na vrata za 200Kč odstraňovače nátěrů a stačilo to sotva na 1m² v jedné vrstvě. V představě co by stálo odstranění 3 vrstev na celé ploše, odrezovač plus ta dřina jsem to vzdal. Až se barva sama dostatečně oloupe tak zbytky opálím a natřu to barvou přímo na rez.
Ten granát lze taky okartáčovat rotačním kartáčem ve vrtačce nebo brusce - s opálením nebo bez. Vyrábí se i mosazné.