Robot ETA 0027, boli s ním problémy (opravené)
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
S tou ziarovkou by neslo vyskusat elektroniku takto jednoducho?Mne sa zda ze ano,nevidim tam nic nemozne,ale dam si poradit,elektronika je vec zahadna.Vdaka vam pani za vas cas.
Este sa spytam,ze ci ten diak by sa nemohol supnut do jednoducheho obvodu v serii s ziarovkov napr 60W.
- tiktak1953
- tiktak1953
- tiktak1953
1 znaci ,kde som dokreslil spojenie tych dvoch bezpeč.spinacov A4.
- Přílohy
-
DSCN6276.jpg- (153.23 KiB) Staženo 192 x
Diak se dá vyzkoušt tak, že ho zapojíš přes 10kΩ/10W (přesně to nemusí být - prostě pár kΩ a aby zvládl 230V - třeba i z něčeho poskládaný) a zapojíš ho do série s diakem a to do sítě (230V) - (nemusím snad psát, že to moc bezpečné není). Poté měříš napětí na diaku a mělo by být cca 60-80V - záleží na druhu diaku a druhu multimetru - sinusovka je už docela zmršená (má propadlé vrchy), takže různeé multimetry dokáží změřit rozdílné napětí - na osciloskopu to jde ale pěkně vidět.
Kdyš ořezáváš obrázky v malování nebo podobném programu, tak je nejlepší vybrat jenom to, co chceš a zkopírovat to (Ctrl-C nebo v úpravy -> kopírovat) do druhého okna programu - to můžeš jednoduše spustit z nabídky start už při rozjezdu původního "pracovního" okna (třeba na odkládání různých výřezů při úpravách) tak, že při spouštění v nabídce start držíš Shift - tak se ta nabídka hned nevypne.
- tiktak1953
To orezavanie skusim ak to budem vediet.Takto mi to nevadi robit,viem ze to neak moc nevypada!
Mne robilo problemy pri tej opr. mixera aj to,ze som nevedel ktore bezpeč.spinace maju byt spojene (min jeden,ci dva),aby motor isiel. Takze,musia byt vsetky bezp.spinace zopnute ,akurat PULSE nemusi.Ten pulse je na co presne,na chvilkove pouzitie mixera,aj to nastavovanie v predu tym rtrimrom sa co presne nastavuje(rozbeh).Asi viem co by to mohlo byt,ale ak mozes prosim napis presne.Ahoj.a este raz dik za rady.