Lcd televizor

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Petax

Lcd televizor

#1 Příspěvek od Petax »

Chci si koupit Lcd televizor, můžete poradit jakou značku? Která značka vevodí lcd nebo plazmám?
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Tezko rict, ze svych montazi jsem videl hrat ledacos, casto desbes (MASCOM) a subjektivne nejlepsi obraz v kategorii kolem 23000 mel SAMSUNG (LE32R71B).
dolac

#3 Příspěvek od dolac »

Ja sa pripojím k Petaxovej otázke, a chcel by som sa opýtať, či sa oplatí ešte dnes kúpovať TV s klasickou obrazovkou, alebo už iba LCD resp. plazmu? Nemajú plazmy a LCD väčšie nároky na kvalitu signálu? A aká je ich životnosť?
kozoka

Lcd

#4 Příspěvek od kozoka »

Nebudu tady rozebírat klady a zápory plazem a lcd, to je na dlouho.
Když plazmu, tak jednoznačně Panasonic, kvalitní obraz, spolehlivost a nízká spotřeba, Lg nemá šancí. Když lcd tak Samsung, Sony. To ostatní pokulhává a zminovaný Mascom to je Turecko, takže obrazově a spolehlivost katastrofa. Já jsem kupoval Samsung LE32R71B. Color gamut 12.8mld a DNIE se na obraze projeví a momentalně jsou Samsung LCd bezkonkurenční
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

První oprava po záruce tě vyléčí a koupíš klasickou CRT telku.
kozoka

Lcd

#6 Příspěvek od kozoka »

Plazma je naročnější a poruchovější a oprava je opravdu drahá, co se týká LCD na těch už není pomalu co opravovat, integrace je tak vysoká, na základní desce desce jeden Chipset nebo IC nejčastěji od firmy micronas a to je v podstatě celé LCD, pak už zbývá samotný Panel+Budíč, invertor. Vadný panel by se měl projevit v záruce. Zbývá už samotné podsvícení a životnost výbojek. Ale co mi vyrazilo dech, na školení v Sony a Philipsu bylo řečeno že evidují nižší poruchovost na Lcd než skleněnkách, ale to bude asi tím že se posledních 4 roky vyrabí pěkné šunky
durkovic
Kontaktovat uživatele:

re:

#8 Příspěvek od durkovic »

Presne tak, uplne suhlasim s jazvecom a kondikom.
Nie je nad to mat poriadnu klasiku CRT. Neda sa porovnat CRT a napr. LCD a PLAZMA. CRT maju taky prirodzenejsí obraz tieto nove LCD a PLAZMY maju este stale taky velmi "technicky obraz" , a o zvuku ani nehovorim su to proste šunty.Nieje mozne aby som musel hlasitost na LCD alebo Plazme vytacat na "65" aby som mal pôzitok z filmu.(aj ked si zapnem vsetky vylepsenia zvuku ktore to ponuka).To aby si zakaznik kupil s lcd alebo plazmou aj domace kino :).

Sused ma 2 aj pol roka plazmu a po vypnuti tam ma stale uz "vypaleny" obraz.

Takze tak odo mna.

PS:a nove lcd a plazmy uz su priamo pripravene na prijem digi vysielania,aj ked si pri ladeni prepnem na anolog je to hnus.
to radsej CRT kora sa po prejdeni na DIGI vysielanie da prepnut v servisnom menu na prijem DIGI.
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Petax

Lcd

#9 Příspěvek od Petax »

díky z azajímavé názory ale samsung přece nen žádná pořádná značka. Jsem na vážkách
kozoka

Re: Lcd

#11 Příspěvek od kozoka »

Petax píše:díky z azajímavé názory ale samsung přece nen žádná pořádná značka. Jsem na vážkách
Kup si co chceš :twisted:
Ty si vubec nepochopil o co jde, začli se tady probírat zápory lcd a plazem. Nevím co napsat na hloupu otázku- SAMSUNG není žádná značka.
Dneska vyrobci lepí výrobky, jenom aby co nejvíc ušetřlili. Otevřeš JVC a je v tom Vestel ale máš značku. A k tomu Samsungu. Nevidím věc kde by chyběla elektromika Samsung, největší výrobce LCD panelů a pamětových čipů, vyrabí plazmové panely, mobily, až k PC HDD atd... připadá ti to málo
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od gumickar »

Zákazníci se často ptají: Plasma, nebo LCD? Moje nejčastější otázka na toto: A jakoch chcete uhlopříčku??? Pak je to z 99% jasný. Mírně nesouhlasím s Kondíkem a jezevcem ohledně CRT, ne co se týče kvality obrazu a tak, ale je potřeba porovnávat tedy nejlevnější LCD a CRT a nejdražšší LCD a CRT. na 90% platí u všeho, že čím dražšší, tím lépe hraje. Co se týče oprav je pravda, že LCD po záruce se téměř neopravují.
Na otázku jakou značku odpovím toto: Ať koupíš, co koupíš, nikdy nemáš jistotu, kde se chassis vyrobilo a jakej budeš mít zrovna použitej display. Každá firma má více variant. Prostě kup, co se ti líbí a pokud za to hodláš dát víc peněz, tak si spočti, za jak dlouho bude ve tvém kraji digitální vysílání a jestli není třeba lepší rok počkat.
ZELKA

#13 Příspěvek od ZELKA »

Souhlasím s názorem že momentálně stále platí si koupit CRT telku.Republika není pokrytá dokonale digi signálem tak není kam spěchat.Projdu týdně desítky zákazníků u kterých vidím hrát lcd i plazmy.Polovina z nich má signál z antén na ho...,tak na to bych se nedíval.Lidi kupují plazmy a lcd protože je to módní trend,v obchodě jim pustí obraz z dvd a oni jsou z toho posr......To nemluvím o tom,že si postaví plazmu v paneláku do malého pokoje a koukají na ni z metru.Tomu já říkám zhovadilost!!Co koupit za značku je taky jedno,90% produkce je stejně čína.Chce to mít pouze štastnou ruku při výběru.Já se snažím svým zákazníkům poradit co koupit,ale polovina z nich si stejně udělá co chce tak už mě to přestává bavit!! :argue:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“