Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem
Moderátor: Moderátoři
Tady je zas někdo chytrej jak promítačka na politicko-výchovný světnici mužstva... Vylisovat vložky a nalisovat nový u tohohle motoru jednoduše NELZE, protože nejsou do bloku lisovaný dodatečně po odlití, ale jsou předem vkládaný do licí formy a v ní tlakově zalitý hnilíkem už v primární fázi výroby bloku... Písty i ojnice vyměnit lze, tam je problém opravdu jen a jen finanční otázka, bohužel vložky jsou spolu s blokem POUZE JEDNORÁZOVĚ POUŽITELNÝ...PeteBurns píše:... A nie je ziadny problem urobit vybrus a nalisovat kvalitne vlozky a pouzit nove piesty originalneho rozmeru s novymi kruzkami a novymi puzdrami ojnicneho capu, problem je zaplatit to
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
cputakt píše:Už to píšu po několikáté že je třeba to napíchnout na diagnostiku může to být úplně prkotina a tady už se mění motor.Dnešní auta bez diagnostiky prostě takto řešit nejdou.
Jsem ze severní Moravy pokud to nemáš daleko klidně přijeď napíchnu ti to a uvidíme.
Klid prosím
EKKAR píše:Tady je zas někdo chytrej...
Tu zase niekto nevie poriadne citat
- tatramacek
- tatramacek
Jinak jeste byla jedna závada - levý přední zámek. O tom vim.
V pátek ráno jde Mazda na komplet výměnu brzd, svíčky a vzduchový filtr a pak nastoupí Seatek. Kosti stabilizátoru a EGR. Uz byl jednou měněn.
Jeste ze mam možnost brát díly od kamaráda z 40% slevou
Já jsem EGR vůbec neřešil i když fungoval tak jsem konektor odpojil a jezdil jsem takto,stejně ho většina zaslepuje. Žádná kontrolka se nerozsvítí jezdil jsem tak asi tři roky a nebyl problém ani na STK jen když jsem auto napojil na diag tak mi vypsalo chybu EGRu že je malý průtok zplodin to bylo vše.
Takže bych to vůbec neřešil na chod motoru to nemá žádný vliv ten egr je stejně strašně malinký a aspoň nejde svinstvo do sání a nešpiní se škrtící klapa zespodu.
- tatramacek
- tatramacek