Odešel mi HDD a mám kupu problémů
Moderátor: Moderátoři
Odešel mi HDD a mám kupu problémů
Disk v půli práce zkolaboval a vyskočilo okno že nelze zapsat na HDD. Po restartu ho už bios nenašel. Druhý den se našel, HD Tune nenašlo žádnou chybu a po asi půlhodině zase konec. Zkusil jsem zahejbat s IDE kšandama i kontaktníma páskama na spojení plošáku s mechanikou na HDD a stále stejný. Divný je, že když ohřeju plošák horkovzduškou, tak pokud zrovna šel, jde i skoro 70 st. teplej, takže teplotou to nebude. V jiný mašině jako slave dělá to samý.
Tak jsem vyhrabal HDD 10GB IBM na kterým jsem kdysi měl pro tuhle mašinu nainstalovaný XP a mašina zase chodí. Jenže mi v tom nejdou zařízení v ISA sběrnice. Vím, že se to dá obejít nějakým prográmkem co povolí v XP přímej přístup k portům ale nějak se ho nedaří nalézt. Nenáte s tím někdo zkušenost? případně nejde to obejít přes DOS box?
Milénia bohužel nemám instalačku a nakonec i volnej disk, kam bych je zase nainstaloval...
A ještě jeden problém s dosovým Asemblerem A51. Na tyhle mašině jde jen v okně, pokud ho dám do režimu plný obrazovky, tak monitor napíše "No signal". Pokud "neviditelnej" asembler ukončím Ctrl X, tak se zase monitor zapne a WP jedou dál. Divný, to samý mi chodí s naprosto stejným nastavením na XP s P4 i na mašině na W7 s I5. Zkoušel jsem měnit základní rozlišení monitoru a na žádným to plný obrazovce nemaká. Vlastně nemaká žádná dosovka v režimu plný obrazovky. V čem může být dílo??
Díky
Jirka
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
http://jaroji.sweb.cz/images/wiev-me.jpg
forbidden píše:Odpovím jen částečně, disk je na vyhoz, to je jasný. DOSBox řešení není, protože je to jen emulátor, přímej přístup na HW nemá. Já bych tam spíš nainstaloval W98 s neoficiálním service packem, než Milénia.
A kterou, tuhle: Win98SE v2.1 beta 4 CS by Petr nebo nSP Win98SE / 3.0 beta 4 CS nebo ty Poláky?
Jirka
http://www.allbootdisks.com/download/iso.html[url][/url]
A propo, nevíte někdo kolik měly tyhle 10GB disky z konce 90 tých let přístupovku? Možná že by se z toho dalo poznat zda není přidřený vystavování.
No v každým případě jdu zkusit sehnat nějakej podobnej disk. Nebylo na W98 a ME náhodou omezení na 32GB? Už si to nepamatuju...
Jirka
Obmedzenie na 32 GB nie je. Otazka je, aky mas BIOS, tak moze byt problem s 32 GB alebo 64 GB hranicou. Vacsinou sa da na P3 doskach rozhodit disk do 120 GB. Ak neexistuje od vyrobcu dosky opraveny BIOS a je to Award, tak som kedysi robil program, ktory vie tieto BIOSy opatchovat.