Nové podvody s elektřinou a plynem ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Taky přišel a chtěl vidět poslední fakturu, že budou slevňovat, ale evidentně byl od jiné firmy, takže nepochodil. :D
konosuke

#17 Příspěvek od konosuke »

Dělají to všici stejně.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
mtajovsky

#18 Příspěvek od mtajovsky »

Já si uvědomuji, že dotyčný člověk se snaží se nějak v rámci zákonů uživit a nejsem nijak hrubý. Na obvyklou otázku, "Můžeme si o tom promluvit?" odpovím, ano, klidně mluvte, telefon odložím na stůl a věnuji se dál své práci. Po 5 minutách je v telefonu zaručeně ticho :D
Soemtron

#19 Příspěvek od Soemtron »

Ke známému přišli také. Dva listy smluvních podmínek drobným písmem. Kamarád na to: Můžete mi je zde nechat a za dva dny se stavit? Ne, nemůžeme. <b>Proč asi?</b> A poslal je do .....
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
bandolik

#20 Příspěvek od bandolik »

Hele telefonisty z jakéhokoli oboru přímo zbožňuju. Obyčejně začínají otázkou jestli mám na hovor pár minut což velmi rád potvrdím a zapínám stopky a po dvou ( slovy pár ) minutách se velmi slušně rozloučím s tím že čas vypršel :lol: :lol:

Ano souhlasím s tím že každý se musí nějak živit a i tohle je práce ale ruku na srdce kdo slušný půjde dobrovolně podvádět lidi? Na to musí mít člověk náturu a ta arogance některým přebývá natolik že nemusí ani promluvit a člověk ví vo co jde a tyto si velmi rád vychutnám.
Příklad:
Na náměstí když jsem procházel mne oslovil mladík že má pro mne skvělou nabídku a jestli bych nechtěl telefonovat za polovic nákládů. Podotýkám že jsem v té době měl desetikorunový tarif od Vodafonu. Takže jsem se zastavil mile jsem se na mladíka usmál a pravil tak povídejte. No a on začal mluvit a mluvit až se dostal k otázce jak se mi to líbí. No jasně že se mi to líbilo a říkám mu kde to mám podepsat to všecko co mi slíbil za pouhých 5korun je prostě super nabídka. Znova připomínám měl jsem tarif za 10Kč. A on ják za 5korun a začal prchat no tak jsem na něj skrz celé náměstí volal že tu slevu chci ať ho někdo zastaví a k mému užasu ho zastavil městský policajt v domění že mne okradl. :lol: No a když se to vše vysvětlilo mladík se sebral a mizel pryč a my se tam s policajtem ještě pár minut smáli :lol:
Chenzee

#21 Příspěvek od Chenzee »

Pokud volají, většinou oznámí nahrávání hovoru, na čož jim odpovím, že s nahráváním nesouhlasím a pokud je to milý hlásek nějaké paní, tak se zeptám, že když už volá, tak jak jde život a je vymalováno. Povídat si nechce a bez nahrávání o hovor zájem nemá :cry: . Trvá to cca 20sekund. :lol:
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od forbidden »

Na nabídky levnýho volání reaguju podobně. Vždycky se vytasí, že budu platit míň atd... Tak je chvíli poslouchám a pak se zeptám kolik mi teda budou platit, protože já momentálně neplatím nic (telefony mi platí zaměstnavatel). :lol:
ohryzek36

#23 Příspěvek od ohryzek36 »

Já to dělám podobně - ještě se nikdo nesnažil něčím trumfnout ten kredit za 200 za rok :D .
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jiriS »

Jo, s ten Vodafon za 10,-Kč jsem měl taky, taky se nikomu nepodařilo zlevnit volání...
U jedné nabídky půjčky jsem otázkami přivedl dívenku k tomu, že mi sama řekla, že jejich nabídka NENÍ výhodná (RPSN nevěděla, co vůbec je, musela se přeptat(25%))..
Ale k Bohemia Energy přešla kdysi s tchýně a nedlouho nato známá (důchodkyně), tuším obě s elektrikou. Co jsme zažili- to se nedá ve zkratce napsat. BE nemá normální kontaktní místa, na dopisy nereagují, co slíbí po telefonu, neplatí... A ani nevím, jestli opravdu něco ušetřily.
Jirka
Hill
Administrátor

#25 Příspěvek od Hill »

Taky volají a občas i chodí... nemám pro ně faktury ani na ukázání. Ještě mi nikdo neřekl, o kolik méně budu platit majiteli kabelů a drátů (u plynu potrubí), jakou dostanu slevu z podpory zelené energie... těch otázek je víc, ale většinou stačí tyto dvě. Na ně nemají odpověď. A, když začnou o kilowattech, někdy dokonce správně o kilowatthodinách, tak odpovídám, že za ty mi vracejí.

O kabelovce a podobných službách jsem se tu už zmiňoval dřív na jiném místě.

Na druhou stranu - každý kouká být z něčeho živý, tak ocením, když někdo z nich projeví větší záblesk znalostí v oboru, přestože vím, že ho za chvíli stejně odmítnu. Oni totiž vesměs nepodvádějí zákazníky vědomě, jen ten podfuk zprostředkují v dobré víře, že skutečně nabízejí levnější služby. Tak, jak to do nich nahustili při školení.
Asi mě ale už mnoho z těchto služeb zařadilo na černou listinu a už se ani nesnaží. To si nestěžuji, ale raduji se.
Hydrawerk

#26 Příspěvek od Hydrawerk »

Zeptejte se jich třeba, jaký napětí dodávají a o jakým kmitočtu.
Miluju tyhle telefonisty. Pokaždé si s nima výborně pokecám. Naposledy volala nějaká baba z výzkumu o holicích strojcích. Tak jsem se jí zeptal, jestli si holí (nohy?). Prej jo. Tak jsem vyjádřil smutek nad dnešní módou.
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Na tuhle práci musí mít kdokoliv trochu inteligence, aby se s tím uživil a i ten potom moc dobře ví, že jde o podvodné jednání. Takže bych od nich nelitoval ani jednoho. Posuzuji podle toho, že já při práci nikoho podvádět nechci, nemusím a kdyby to tak chtěl, tak ho posílám dál do supermarketů.
konosuke

#28 Příspěvek od konosuke »

A můžeš mně říct která práce k obživě jedné osoby je bezvýhradně čistá a poctivá ? Možná žiju krátce (55) ale já takovou neznám...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kevin_mitnick

#29 Příspěvek od kevin_mitnick »

Ke mne posledne prisli s tim, ze pokud nepodepisu novou smlouvu s nima, tak od prvniho nebudu mit elektriku. Na konec ulice je docela rychle doprovodili mi dva vlcaci...
Hydrawerk

#30 Příspěvek od Hydrawerk »

FFFFFFFUUUUU, tuhletu práci dělá jedna moje moc hezká exspolužačka ze ZŠ. Je tak pohledná, že musí ukecat každýho chlapa.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“