Tesla Sextet 637A, pravý kanál slabý
Moderátor: Moderátoři
další problém bude imho už v nf části (ono starej TESLÍ vstup pro krystalovou přenosku rsp. magneťák by měl být výstupem z PC rozmetán už při volume 4
PetaKlic píše:tak především byl rozladěnej (přestože zapečetěn) poslední RLC filtr před koncem trošku jsem s ním pokroutil a výrazně se to zlepšilo
. . . našel jsem tam takovou kostičku, která má uprostřed šroubek, dotáhl jsem ho a trochu se to zlepšilo . . .
je jich tam víc a všechny jsou nějaký uvolněný, radši je dotáhnu všechny . . . .
PetaKlic píše:další problém bude imho už v nf části (ono starej TESLÍ vstup pro krystalovou přenosku rsp. magneťák by měl být výstupem z PC rozmetán už při volume 4, nějak to tam prolezu
co to znaměná "rozmetán" ???
ten vstup by měl mít cca 500mV s přebuditelností možná i 12dB . . .
záleží na tom, jak ti mete "výstup z PC při volume 4" !!!!
takže jsem vzal písničku, upravil špičkovou hlasitost na 33% (-9,5423mV aby to odpovídalo předpokládané citlivosti vstupu) a subjektivně uchometricky porovnal úroveň rádia a linky, zněj cca stejně hlasitě ( tzn. rádio krmí jak má) takže jdu hledat kde se mi ztrácí zesílení v koncáku
vazební kondíky . . . .
a zkontroluj všechny !
je jich jen 18 . . . v obou kanálech !
- Přílohy
-
schema-kondiky.jpg- (181.17 KiB) Staženo 550 x
Jinak jsem přišel ještě na jednu "amatérskou" pomoc: hlasitost je za 1. zesilovacím stupněm a balance za druhym. Stalo se mi, že hlasitost neměla na potíže v jednom kanálu vliv a pomohla jen balance. Tak jsem usoudil, že závada bude nejspíš mezi hlasitostí a balancí
Deska a poťáky jsou propojené drátky, po odcínování propoje se dá vadná část oddělit od dobré a tím spíš určit oblast, ve které hledat chybu
Dominic píše:A je tam etše jeden problém potenciometer vyváženia funguje len na lavy kanál to znamená že ked ho potočim do lava ide len lavy kanal a pravy je umlčany no ale ked ho otočím do prava tak hrajú oba kanále, nechápem čo to spôsobuje.
Buď je vadný potenciometr BALANCE (sekce pro levý kanál), nebo má tato sekce utrženou (nepřipojenou) zem. Pokud je ta zem odojená někde dál, mohlo by to mít souvislost i s tím hučením.
Edit: A jak tak koukám na schema, stejně tak se to projeví, když bude mít potenciometr odpojený jezdec.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich