Tesla Sextet 637A, pravý kanál slabý

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#46 Příspěvek od BOBOBO »

No tak jestli nemáš měření , ale alespoň vedlejší věž se vstupem , tak tam ten výstup zapoj . Tedy nakonec nwm , o kterém kusu píšeš . Pokud je konec citlivý , tak ti nezbude , než zajít za nějakým kámošem , co se vyzná a má alespoň generátor . Vem ssebou skleněné razítko a on ti to alespoň poprvé ukáže . Příště (u druhého kusu) budeš rychlejší . Bez znalosti teorie budeš muset zanést dost do kostela . S generátorem a znalostmi to bude většinou chvilka .
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od PetaKlic »

tak především byl rozladěnej (přestože zapečetěn) poslední RLC filtr před koncem trošku jsem s ním pokroutil a výrazně se to zlepšilo

další problém bude imho už v nf části (ono starej TESLÍ vstup pro krystalovou přenosku rsp. magneťák by měl být výstupem z PC rozmetán už při volume 4 :-), nějak to tam prolezu
<div>ředitel zeměplochy</div>
BOBOBO

#48 Příspěvek od BOBOBO »

Jo jo , kroutění cívkami a trimry , tím se vše napraví .
ok1hga

#49 Příspěvek od ok1hga »

PetaKlic píše:tak především byl rozladěnej (přestože zapečetěn) poslední RLC filtr před koncem trošku jsem s ním pokroutil a výrazně se to zlepšilo

. . . našel jsem tam takovou kostičku, která má uprostřed šroubek, dotáhl jsem ho a trochu se to zlepšilo . . .
je jich tam víc a všechny jsou nějaký uvolněný, radši je dotáhnu všechny . . . .
PetaKlic píše:další problém bude imho už v nf části (ono starej TESLÍ vstup pro krystalovou přenosku rsp. magneťák by měl být výstupem z PC rozmetán už při volume 4, nějak to tam prolezu

co to znaměná "rozmetán" ???
ten vstup by měl mít cca 500mV s přebuditelností možná i 12dB . . .
záleží na tom, jak ti mete "výstup z PC při volume 4" !!!!
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od PetaKlic »

jojo zakroucení cívkou a vše se napravilo, věř tomu nebo ne!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Habesan »

To co s nima kroutili v továrně by mohli vyprávět...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
ok1hga

#52 Příspěvek od ok1hga »

to PetaKlic: zareaguj taky na tu druhou poznámku.
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od PetaKlic »

ok, linkovej výtup ze SB dává 1,5V Uef při plném vybuzení sinusovkou 500Hz (cca 9,5423 dB víc než požadovaných 500mV, akorát v návodu k sextetu není údaj o citlivosti mgf vstupu)

takže jsem vzal písničku, upravil špičkovou hlasitost na 33% (-9,5423mV aby to odpovídalo předpokládané citlivosti vstupu) a subjektivně uchometricky porovnal úroveň rádia a linky, zněj cca stejně hlasitě ( tzn. rádio krmí jak má) takže jdu hledat kde se mi ztrácí zesílení v koncáku
ok1hga

#54 Příspěvek od ok1hga »

to už tu bylo psáno,
vazební kondíky . . . .

a zkontroluj všechny !
je jich jen 18 . . . v obou kanálech !
Přílohy
schema-kondiky.jpg
(181.17 KiB) Staženo 550 x
Sandokan

#55 Příspěvek od Sandokan »

Ahoj, schema je to nejlepší, pro vysvětlování :-) dík za něj :-).
Jinak jsem přišel ještě na jednu "amatérskou" pomoc: hlasitost je za 1. zesilovacím stupněm a balance za druhym. Stalo se mi, že hlasitost neměla na potíže v jednom kanálu vliv a pomohla jen balance. Tak jsem usoudil, že závada bude nejspíš mezi hlasitostí a balancí :-D
Deska a poťáky jsou propojené drátky, po odcínování propoje se dá vadná část oddělit od dobré a tím spíš určit oblast, ve které hledat chybu 8O .
Dominic

#56 Příspěvek od Dominic »

Nechcem zakladať novú tému tak to dám sem mam teslu moderáto,a problem je taky že oba kanále trošku hučia aj ked je radio aj ked zapnutý externy vstup brum to neni je to taky hukot ako keby bol na výstupe jednosmerný prúd pritom ale neni a oba kanále to robia rovnako.A je tam etše jeden problém potenciometer vyváženia funguje len na lavy kanál to znamená že ked ho potočim do lava ide len lavy kanal a pravy je umlčany no ale ked ho otočím do prava tak hrajú oba kanále, nechápem čo to spôsobuje.
Sandokan

#57 Příspěvek od Sandokan »

Zkusil jsi už něco z toho, co je popsáno ve vláknu výše?
A kondenzátory jsi už zkoušel?
Mění se to se změnou hlasitosti? nebo přepnutím třeba rádia na magnetofon? A co třeba, když odpojíš drátek od jezdce poťáku?
Jak moc je používaný ten poťák -zkoušel jsi ho "rozhejbat"?
Dominic

#58 Příspěvek od Dominic »

Ano skúsil som vymeniť elyty odpojit koncák od ostatku tak isto, nenapísal som to preto že to považujem za samozrejmosť urobiť taketo základne veci pred tým než sa tu začnem pýtať.
Eleman

#59 Příspěvek od Eleman »

Dominic píše:A je tam etše jeden problém potenciometer vyváženia funguje len na lavy kanál to znamená že ked ho potočim do lava ide len lavy kanal a pravy je umlčany no ale ked ho otočím do prava tak hrajú oba kanále, nechápem čo to spôsobuje.

Buď je vadný potenciometr BALANCE (sekce pro levý kanál), nebo má tato sekce utrženou (nepřipojenou) zem. Pokud je ta zem odojená někde dál, mohlo by to mít souvislost i s tím hučením.
Edit: A jak tak koukám na schema, stejně tak se to projeví, když bude mít potenciometr odpojený jezdec.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Dominic

#60 Příspěvek od Dominic »

Koncak hučí aj keď je odpojeny od ostatku.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“