LG M227WDP TV monitor, po chvíli zhasne
Moderátor: Moderátoři
LG M227WDP TV monitor, po chvíli zhasne
Děkuji za Vaši případnou radu s opravou
- Přílohy
-
DSCN9749.JPG- (200.2 KiB) Staženo 208 x
-
DSCN9746.JPG- (202.28 KiB) Staženo 169 x
Jak dál?
- Přílohy
-
M227WD.pdf- (230.89 KiB) Staženo 219 x
Je to moje první rozborka LCD monitoru, nemám takové zkušenost jako vy. Co mi vrtá hlavou je ,že podle manuálu musím dostat nějaké napětí na ten vstup INV-ON (je tam pořád 0,15V od zapnutí do sítě -sepnutý Q1100 ), aby naběhl invertor. Nikde nevidím žádnou zpětnou vazbu z invertoru do logiky, která by jej odstavila. Hádám, že je-li problém v invertoru nebo trubici, tak si vypnutí obstará sám invertor, ale ten INV-ON by měl být aktivní cca 2V?
Jinou trubici po ruce nemám pro ověření vašich rad.
- Přílohy
-
M227W.pdf- (17.82 KiB) Staženo 264 x
http://www.brelect.fr/ve/M227WDPPC.pdf
Pořád usuzuji, že závada není v invertoru, kde by ta Led dioda vzala nějaký povel k tomu blikání, když není žádné zpětné hlášení od invertoru? Musí vyhodnocovat něco na základní desce. Jediné propojení je tím konektorem P1101 a tam je jen napájení a vstupy pro invertor
Rady: nájdi kadiaľ lezie napájanie (tých 15V) do invertoru a na skúšku ho odpoj. Žiadna zmena = invertor nezhadzuje zdroj, chyba je inde.
Podľa mňa je v háji riadiaca (signálová) elektronika, alebo len... skontroluj na nej stábla na 2,5V, 1,8V, 3,3V...
- Peterseal
niko231 píše:Je tam 0,15V . Vy máte katalog. list toho obvodu, nikde jsem jej nenašel?
Ano mam
Samozrejme ste ho nenasiel, ked ste zadaval OZ99938GN
Ono je to OZ9938GN
A spät k teme. Procesor nezapina invertor, cize chyba je inde.
Pomerajte vsetky napajacie napätia na riadiacej doske, aj na T-CONe.
Mozete skusit ako uz bolo spomenute odpojit T-CON, ci sa daco zmeni.