Velmi nízké frekvence - Radiové vlny

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
serviceman

#76 Příspěvek od serviceman »

Vytvořit opravdu silný generátor vyžaduje jistou odbornost a až takový problém to není. Podle tvého dosavadního projevu soudím, že pro tebe je to spíš neřešitelné. Nic ve zlém, jen konstatuji. Problémem je ale zhodnocení co člověku ublíží a co ne.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
nick_VF

#77 Příspěvek od nick_VF »

Vyžaduje odbornost, ale problém to není. Byl by nějaký návod?
Jak to myslíš, že je to pro mě neřešitelný problém?
serviceman

#78 Příspěvek od serviceman »

Opravdu se tě nechci nijak dotknout. Stavba silného generátoru vyžaduje jisté znalosti a praxi, kterou, jak se mi zdá, nemáš - ale, odpusť, možná se mýlím. Mě osobně hned napadlo jako nejjednodušší použít impulzní magnetron o výkonu cca 50-100kW v impulzu, spínat na něj z kondenzátoru cca 16kV (mluvím z praxe) a na výstup trychtýřovou anténu. Že by to ale bylo zdravotně závadné jsem si jistý! Realizovatelné pro člověka s jistou znalostí a praxí, který už s něčím takovým pracoval pod dohledem zkušenějšího odborníka. Návod ti ale nikdo nedá!
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
ok1hga

#79 Příspěvek od ok1hga »

serviceman píše: Návod ti ale nikdo nedá!

. . . to by mohlo být i na žalobu.
Artaban001

#80 Příspěvek od Artaban001 »

Já bych Ti poradil úplně jednoduchou věc: zařiď si legitku do nějaké větší knihovny. A studuj. Dozvíš se toho víc, než na Internetu. Akorát musíš začít pěkně od začátku. Schéma na tohle Ti nikdo nedá. Skoro nikdo se tím nezabývá. Všechno je to na tom principu, že vymlátíš nastřádanou energii co nejrychleji do nějaké cívky. Jenomže spínací prvky pro špičkové proudy v jednotkách KA jsou neuvěřitelně drahé. Druhá věc je ta, že kondenzátor třeba o kapacitě 200uF naládovaný měničem na 3000V se chová úplně stejně, jako kdyby jsi hrábl rukou na trakční vedení v Praze, nebo na zapnutý VN trafo z mikrovlnky. Zkrátka TĚ TO ZABIJE při náhodném přeskoku na Tvý tělo. Takže si zatím vyráběj VF pole tranzistorovým oscilátorem (solid state Tesla coil), kde i tam můžeš utrpět docela slušný popáleniny a v případě napájení přímo z elektrovodné sítě taky úraz el. proudem..
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#81 Příspěvek od PeteBurns »

:) tak teraz neviem, kto je teda viac padnuty na hlavicku, ci nick_VF, alebo ti, co mu "radia" :lol: Je nad slnko jasnejsie, ze v tomto pripade ziadny generator pomoct nemoze, jedine, ze by generoval zdravy rozum, ale o niecom takom asi zatial nikto nepocul ;)
Rostav

#82 Příspěvek od Rostav »

Ještě zde nikdo nenavrhnul elektrošoky. Jinak já mám implantovaný velký čip napojený přímo na srdce a jsem s ním celkem spokojený. Pokud by byl čip implantován pod kůži, dal by se snad i nahmatat.
Artaban001

#83 Příspěvek od Artaban001 »

PeteBurns:
Neboj se, sestrojit aspoň trochu použitelný EMP generátor vyžaduje dost znalostí a obecný princip je hodně obecný. Když nebude líný a zadá vhodný dotaz na pana Googla, dozví se o tom docela dost, aby věděl, že bez znalostí je mu to k ničemu. Sám jsem se o tuto oblast jeden čas zajímal taky, ale jen ze zvědavosti. A v práci si užiju VN dosti, tak už doma řeším většinou věci napájené napětím o hodnotě o řád nižší..
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#84 Příspěvek od PeteBurns »

O tom vobec nepochybujem, ze je to zlozite, pointa je ale v tom, ze mu to bude uplne k nicomu aj so znalostami ;)
EKKAR

#85 Příspěvek od EKKAR »

V ideálním případě dostane od toho generátoru takovou pecku, že se mu dokonale rozsvítí - bud to přežije a bude mít jasno, nebo to nerozdejchá a pak bude taky jasno....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
gepard

#86 Příspěvek od gepard »

Zdárec,
když už původní téma došlo až takhle daleko, nemohu to sem nedát ... :lol:
Obrázek
-- Gepard --
weed_smoker

#87 Příspěvek od weed_smoker »

Tohle má taky docela pulz,když se tim vypálí "bez náboje".Ale chce to bejt daleko ode všeho s polovodičema,co nechceš spálit.Ta cívka ale bude motaná jinak (drát průřezu 4°mm zůstane,průměr cívky velkej a motat spíš doplacata než na vejšku.Jdou tim odstřelovat anti-theft visačky a lepící kódy ze zboží.
http://danyk.cz/delo.html
Bedra

#88 Příspěvek od Bedra »

Na kmitoctech okolo 15 kHz se uz od WWI vysila pro ponorene ponorky ty vysilace maji vykon ve 100 kW, vysila to do vertikalni anteny vysoke pres 300m a stoji na raselinisti aby byla dobra zem. Ma to 4 vertikalni anteny, zapnute jsou vzdy jen tri, tim smeru. Anteny jsou vzhledem ke kmitoctu kratke a tak to vyzari jen zlomek vykonu. Pri jednom setkani radioamateru tam udelali navstevu,mohli si vse natacet na video... Tajne jsou jen zpravy.
Vysila to digitalne.

Ve Svedsku maji jeden vysilac z doby WWI jako muzeum, ma to tocivej generator o vykonu 200 kW a kmitoctu 17.2 kHz, nekolikrat do roku to zkouseji. Volaci znak SAQ a vysila telegrafii.

Za WWII meli nejake stredisko nemci v jiznich Cechach, ytreba to porad funguje.....je maji jinou uniformu.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“