Překvapení Eurocase

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Překvapení Eurocase

#1 Příspěvek od forbidden »

Mám tu jeden zdroj, kterej začal vypínat. Je to Eurocase model 400U-SPE z roku 2006. Říkal jsem si, že Eurocase starej 9 let nebude mít smysl ani opravovat, ale rozdělal jsem ho docela koukal. Kromě kila prachu teda vnitřní uspořádání a provedení perfektní, to se dnes nevidí ani u zdrojů za 2k. PFC tlumivka, síťovej přívod i větrák hezky na konektorech, pojistka v soklíku, deska hezky rozvržená, žádný kupy součástek křivo na sobě a tuny lepidla na tom. Kondíky sice většinou neznačkový, ale žádnej zatím viditelně nafouklej. Větrák původní, nezadřenej. Prostě překvapení, ten si snad zaslouží i tu opravu. Tak až příště uvidíte Eurocase, tak ho nehažte automaticky do koše. :)
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Mně Eurocase 450W z přelomu 2006/07 šlape taky doteď, denní provoz minimálně 2-3 hodiny, pravda, celej komp včetně zdroje je co půl roku čištěnej od prachu, aby se zbytečně nepřehříval. Do listopadu 2013 můj hlavní stroj, teď jede děckám v pokojíku. Kondíky nenafouklý, napětí taky drží - nemám si na co stěžovat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Já nevím, co ostatní mají proti těm zdrojům Eurocase. Sice asi nejsou moc spolehlivé, protože mě se jeden vrátil minulý rok na podzim, že už je hlučnej, tak jsem mu tam dal místo toho 8 let starého zdroje 300 W nový Eurocase 450 W. Jinak nikdo nechodí, že by měl špatný zdroj a to až na 2 vyjimky dávám jen Eurocase zdroje. Jedna z těch 2 vyjimek minulý rok po asi 4 letech odešla (zdroj 550 W za 2 tisíce na přání zákazníka).
Problémy mají lidi s PC kolem 6. až 8. roku spíše s deskama a to ani kvůli elytům (dodávám jen Gigabyte nebo Intel desky), ale proto že už je pomalá sběrnice na nové sofwarové zázraky a potřebují přezbrojit. :wink:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Jeden čas se mi jich sešlo vadných dost, uvnitř to byla katastrofa, pravej opak tohoto. Od té doby jim prostě nevěřím. Stejně tak poslední půlrok jsem tu měl asi 8 vadných HDD Seagate, WD ani jeden, nejspíš jen náhoda, ale stejně já osobně kupuju jen WD.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Eurocase se pos.ral jako značka někdy kolem let 2008-9, to stál opravdu za hojno.

HDD značky SeaGate už taky nekupuju, protože firmu SeaGate nejdřív sežral Samsung a pak po předloňským vyplavení výrobních fabrik v okolí thajskýho Bangkoku šly do kopru obě značky - Samsung 1TByte mi odešel na nefungující pohon ploten (asi driver motoru) 14 dní po záruce, samozřejmě plnej dat.... Naštěstí ne životně důležitejch a co bylo důležitý, podařilo se obnovit ze záloh. Tudíž za mne už taky jen WD a pokud možno Black Edition se 60 měsíční zárukou...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jjilek »

EKKAR píše:Eurocase se pos.ral jako značka někdy kolem let 2008-9, to stál opravdu za hojno.

HDD značky SeaGate už taky nekupuju, protože firmu SeaGate nejdřív sežral Samsung a pak po předloňským vyplavení výrobních fabrik v okolí thajskýho Bangkoku šly do kopru obě značky - Samsung 1TByte mi odešel na nefungující pohon ploten (asi driver motoru) 14 dní po záruce, samozřejmě plnej dat.... Naštěstí ne životně důležitejch a co bylo důležitý, podařilo se obnovit ze záloh. Tudíž za mne už taky jen WD a pokud možno Black Edition se 60 měsíční zárukou...

Pokuxd jde o disky starsiho data (tak do 200GB ATA), tak nejvice vadnych s ve firme seslo k likidaci prave disku WD.Ve srovnani s ostatnimi znackami mozna 10x tolik. Posledni roky jeste neni tolik vyrazeno k likvidaci, aby to bylo vyznamne.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

To určitě platilo u disků PATA/IDE - mám stejnou zkušenost..
Ale u novějších NON-military specifikací je WD asi to nejlepší, co je dostupný...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Pri tych diskoch zalezi na tom, ako bol ktory model podareny. Aj Seagate aj WD mali niektore modely poruchove. Stale vsak lepsie ako Maxtor - sem do firmy to kedysi niekto nakupil a umreli vsetky do jedneho. Firmu Maxtor kupil Seagate...
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Ano, některé Eurocase zdroje, HDD Seagate, HDD WD a Škoda Das Auto jsou prostě zmetky od výroby. Záleží pak jen na kupujícím jaké má informace, jak umí rozlišit některé vadné série a pak také na štěstí. Já asi to štěstí mám. :lol:
Za posledních min. 6 let si nemohu stěžovat na jediný Eurocase zdroj a HDD Seagate, které jsem nakoupil. HDD Samsungů jsem nakoupil výrazně málo a tam se naštěstí také zatím nic nepokazilo. Mám prostě už vybrané značky, které jsou tady spolehlivé a funguje to. Ostatní neriskuji po tom, co jsem viděl ten seznam reklamací na ně.
Peterseal

#10 Příspěvek od Peterseal »

Eurocase isiel hore, ked porovnam to co som videl v zdrojoch v roku 2000 a co robi teraz, dost rozdiel:
http://diit.cz/clanek/eurocase-eco-85-5 ... cenze-test
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od PvvS »

Stejně.. Nedávno jsem opravoval AT zdroj někdy z roku 1992. Jel ve výrobní mašině téměř nonstop... Po vyfoukání prachu a pár dalších nedefinovatelných věcí byl vadnej pouze 1 kondenzátor na 5V větvi. A chvíli předtím jsem opravoval jeden starej ATX DELL , kde primární koďan vyschl ze 470uF na 1uF a zdroj až do vypnutí bez problémů jel.. VAdnejch ATX jsem nedávno odnášel na SD asi 10 . Od jistý dobym kdz mi zdroj vzal seou kromě HDD všechno, tak kupuju zásadně vyšší třídu a v poslední době jenom Fortron a Chieftec. A i tam se dívám, co to vlastně výrobce přeznačil, tak aby tam nebyl EUROCASE..
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Eurocase tie zdroje nevyraba, ale dava svoje logo na to, co sa im podari zohnat.

Okolo roku 2000 to bola tragedia - tam vyschol elyt a potom to horelo aj s komponentami PC. Ked sa to tragicke zapojenie standby zdroja prestalo pouzivat, tak som odvtedy nevidel odpalene cele PC od zdroja.

Tiez mam nejake zdroje, ktore uz mnoho rokov bezia 24/7. AT aj ATX. Z ATX zdrojov sa mi osvedcili Macron power - predavane ako DTK alebo MPA-88X, s fialovo-bielou nalepkou "AMD INTEL ATX12V TEST PASS". Poznaju sa aj podla toho, ze maju nestandardne farby kablov, napriklad 3,3V je fialova. Su tam masivne chladice a dobre dimenzovane suciastky, akurat treba po case elyty vymenit, ked sa nafuknu.
Standa99

#13 Příspěvek od Standa99 »

PvvS píše:Od jistý dobym kdz mi zdroj vzal seou kromě HDD všechno, tak kupuju zásadně vyšší třídu a v poslední době jenom Fortron a Chieftec.

Fortron s CapXon+Teapo, které tam cpou už hromadu let?
http://www.hardwaresecrets.com/printpag ... eview/1610
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Uz som teda opravoval dost zdrojov, ale videl som zatial len jeden desktopovy, ktory mal kvalitne elyty. Nejaky brutalne drahy GigaByte.
Peterseal

#15 Příspěvek od Peterseal »

Ja pouzivam SEASONIC. Tie najnizsie modely su lacne, a velmi kvalitne.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“