Behringer DJX 700 závada

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
aelia

Behringer DJX 700 závada

#1 Příspěvek od aelia »

Ahoj,zapujčil jsem mix známemu Behringer djx 700.Vyndal pojitku a opět jí tam vložil ale nikoly 0,5A aĺe 6,3A.Tam kde se strká pojitka tak jde dvěma zpusoby buď na 220V nebo na 110V.Rozsvítil se mu mix na chvilku poté kleknul.Otázka zda odešlo jen trafo nebo mohlo odejít i něco víc.Schema k tomu mam ale nikdy jsem nevyčetl jaký trafo tam patří.
Děkuji za pomoc
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Požádej známého o nový pult a nic neřeš.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Patří tam trafo do Behringera djx 700. Ano, mohlo odejít i něco jiného. Další dotaz?
A ještě mě napadlo, pročpak známý vyndával 0,5A pojistku? a co ho vedlo k tomu, aby tam dal 6.3A? Potřeboval větší výkon? Ano, za blbost se platí. V tomto případě jak píše Sendy.
Naposledy upravil(a) mi-ro dne 01 úno 2015, 09:22, celkem upraveno 1 x.
..to bude jen ňákej odpůrek
aelia

#4 Příspěvek od aelia »

Spíše mi jde o to.Když odešel zdroj.Tak tu mam mix na ND a to VMX 1000 A tet něvím zda je ten samý zdroj.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Nejlíp uděláš, když ten mix dáš známýmu zpátky, ať se ti o opravu postará on, když ho takhle zku.rvil. Prostě tys mu půjčil funkční věc, tak ji taky chceš funkční zpátky - jak to udělá je jeho věc, jestli splaší servis nebo koupí novej - když to uměl pomrvit, tak ať si to vyžere do konce.

Takovýhle kamarádíčky mám nejradši - pokud chceš o něco opravdu přijít, tak to půjč - a nejlíp "dobrýmu kamarádovi".

Jinak odejít mohlo naprosto cokoliv, záleží od toho, jak napěťově citlivý součástky ve vnitřnostech jsou - napájení víc jak dvojnásobkem napětí minimálně načnulo filtrační kondíky ve zdroji, dál záleží jak to přešlo přes případný stabce, jestli vydržely nebo jak se zachovaly dál. Pokud vydržely a za sebe nepustily nic nad obvyklý hodnoty, nebudou škody velký - stejně tak pokud se sice sčudly, ale formou PŘERUŠENÍ. Jenže stabce mají obvykle schopnost se při přetížení prorazit, to znamená že přestanou omezovat a všecko co jim přijde na vstup pustí i na výstup - pak bys taky mohl mít vyčuzenou celou elektroniku...

Jak říkám - vrazit to zpátky kamarádíčkovi do pracek, ať se postará...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Ne, v VMX 1000 není stejný zdroj.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Servis značky Bachanauši teď dělá Basys, kdyby kamarád náhodou nevěděl.
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

máš SZ !
Peterseal

#9 Příspěvek od Peterseal »

aelia píše:Ahoj,zapujčil jsem mix známemu Behringer djx 700.Vyndal pojitku a opět jí tam vložil ale nikoly 0,5A aĺe 6,3A.Tam kde se strká pojitka tak jde dvěma zpusoby buď na 220V nebo na 110V.Rozsvítil se mu mix na chvilku poté kleknul.Otázka zda odešlo jen trafo nebo mohlo odejít i něco víc.Schema k tomu mam ale nikdy jsem nevyčetl jaký trafo tam patří.
Děkuji za pomoc

Zober merak zmeraj trafo, usmernovac, stabilizatory atd....Nikto tu nema krystalovu gulu a nepovie ti co odislo.
BTW vmx1000 aj djx 700 nemaju rovnaky zdroj
BTW 2 djx 700 som chvilu vlastnil ale po 2 akciach som sa ho zbavil, je to uplny hnoj.
mi-ro

#10 Příspěvek od mi-ro »

To jsem zvědavej jak bude měřít to napálený trafo.
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Ze schematu by měl zkušený člověk dostatečně dobře napětí odhadnout . Co ti brání zkusit napájet zařízení náhradním zdrojem ? Většina se toho bude napájet přes stabiky .
Peterseal

#12 Příspěvek od Peterseal »

Ak ma pamät neklame, tak tam boli 3 stabiky: na +-12V a +5V.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“