Behringer DJX 700 závada
Moderátor: Moderátoři
Behringer DJX 700 závada
Děkuji za pomoc
A ještě mě napadlo, pročpak známý vyndával 0,5A pojistku? a co ho vedlo k tomu, aby tam dal 6.3A? Potřeboval větší výkon? Ano, za blbost se platí. V tomto případě jak píše Sendy.
Takovýhle kamarádíčky mám nejradši - pokud chceš o něco opravdu přijít, tak to půjč - a nejlíp "dobrýmu kamarádovi".
Jinak odejít mohlo naprosto cokoliv, záleží od toho, jak napěťově citlivý součástky ve vnitřnostech jsou - napájení víc jak dvojnásobkem napětí minimálně načnulo filtrační kondíky ve zdroji, dál záleží jak to přešlo přes případný stabce, jestli vydržely nebo jak se zachovaly dál. Pokud vydržely a za sebe nepustily nic nad obvyklý hodnoty, nebudou škody velký - stejně tak pokud se sice sčudly, ale formou PŘERUŠENÍ. Jenže stabce mají obvykle schopnost se při přetížení prorazit, to znamená že přestanou omezovat a všecko co jim přijde na vstup pustí i na výstup - pak bys taky mohl mít vyčuzenou celou elektroniku...
Jak říkám - vrazit to zpátky kamarádíčkovi do pracek, ať se postará...
A kutilmile - nelituju tě
- Peterseal
aelia píše:Ahoj,zapujčil jsem mix známemu Behringer djx 700.Vyndal pojitku a opět jí tam vložil ale nikoly 0,5A aĺe 6,3A.Tam kde se strká pojitka tak jde dvěma zpusoby buď na 220V nebo na 110V.Rozsvítil se mu mix na chvilku poté kleknul.Otázka zda odešlo jen trafo nebo mohlo odejít i něco víc.Schema k tomu mam ale nikdy jsem nevyčetl jaký trafo tam patří.
Děkuji za pomoc
Zober merak zmeraj trafo, usmernovac, stabilizatory atd....Nikto tu nema krystalovu gulu a nepovie ti co odislo.
BTW vmx1000 aj djx 700 nemaju rovnaky zdroj
BTW 2 djx 700 som chvilu vlastnil ale po 2 akciach som sa ho zbavil, je to uplny hnoj.