řeším, ovšem neúspěšně, velmi zajímavou závadu indukční desky Fagor IF-4x. Asi 3 roky fungovala bez problémů, ale pozvolna bylo nutno pro zapnutí desky vícenásobného stlačení aktivačního tlačítka. Čím se závada projevovala delší dobu bylo nutno mačkat zapínací tlačítka vícekrát až jednou nešla deska zapnout vůbec. Dělo se tak i u pravé i u levé části (s mírným asi dvouměsíčním časovým odstupem). Nyní deska po připojení napájení neukáže na displayích nic, jen pípá. Původně ukazovala verzi software a seplo hlavní výkonové relé, teď nic. Takže jsem desku rozmontoval, jeden výkonový modul poslal na opravu za nehorázný peníz, ten se vrátil opravený - podotýkám, že je to ten samý můj modul, nebyla na něm vyměněna ani jedna součástka, jen propájeno pár míst u trafa pro nízké napětí, u hlavní výkonové tlumivky a kolem proudových traf. Jako zázrakem samozřejmě opravený modul hned po zapojení naskočil. Tak jsem to samé provedl i na druhém modulu, přeci jen je to pájené PbFree cínem, mohlo to někde vyhnít...a samozřejmě můj modul nic
Děkuji vám za jakékoliv reakce a podněty k měření...a výsledné opravě. Mám totiž obavy, že se mi to samé může stát za další 3 roky...
-NEX-