Zkušenosti s nákupy v LIDLu.
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
strih-triko.jpg- (132.76 KiB) Staženo 50 x
-
175-letni-pletene-tricko-strih.gif- (9.41 KiB) Staženo 41 x
Bude to tento: http://akce.najdislevu.cz/396409-stojan-na-vrtacku.html
Vypadal v pohodě, ale zjistil jsem, že při finálním zatlačení do obrobku celá svislá osa s vrtačkou uhne do strany o pár mm, než bylo namířeno před zatlačením. Vrták ujíždí během vrtání bokem a díra je šišatá. Spolu se svářečkou co vyvaří dvě elektrody a pak se vypne, to způsobilo, že si teď dávám s nakupováním nářadí v Lídlu hodně dlouhou pauzu. Asi už nafurt.
A potom taky stabilita, základna v poměru k hlavičce je dost malá.
Ten stojan od PavlaFF je zmetek už z výroby, takže se nikdo nemůže divit.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
V OBI byla cena tuším něco kolem 1500Kč v akci, já jsem jí tenkrát nutně potřeboval a zároveň jsem si mylně myslel že už nikdy nebudou tak jsem šel hledat po jiných obchodech až jsem na jednu poslední natrefil v železářství za nějakých 3500Kč tuším, čili jednou tolik co v OBI.
Jsem s ní vcelku spokojen, rychlosti se mění tak, že se nejdříve odšroubuje šroubek na vrchním krytu který se odklopí, na motoru se uvolní napínací šroub, přehodí se klínový řemen na potřebný převod (jsou tam třístupňové řemenice na motoru a vřetenu), našponuje se řemenice odtlačením motoru a následným přitažením napínacího šroubu se zajistí poloha, přiklopí se víko a šroubkem zajistí. Když je vrchní kryt odklopený tak je zmáčknutý spínač který odpojuje ovládání od napětí aby se nemohl zapnout motor. Chod vrtačky je někdy dosti hlučný (vibruje vrchní kryt) záleží také na zvolené rychlosti, přišroubování vrchního krytu. Na to mé občasné vrtání mi plně vyhovuje, pouze motor je dosti slabý při vrtání větším vrtákem do kovu. Někde jsem četl o úpravě výměnou původního motoru za výkonnější, momentálně nevím kde, možná někdo ze zdejších to již takto řešil tak může poreferovat.