Tak se to vyřešilo beze mne, LCD si majitel odebral, že mu ji nějaký kolega rychle opraví? Tak jsem zvědav, k jakému výsledku dojde. O starost méně.
Děkuji všem za snahu pomoci.
Jesli ještě mohu svůj názor, souhlasím s "Petersealem". Pokuď invertor nedostane povel, tak neprovede pokus o start. Pozdě , ale přece jen jsem si od kamaráda půjčil jiný funkční měnič a odzkoušel jsem aspoň to, že povolením vstupu i bez trubice naroste proud a pak jej ochrana vypne. To se u toho mého LCD nedělo a navíc ,kde by signalizační LED vzala informaci o vadném invertoru nebo trubici ,když není žádné zpětné hlášení do řídící desky?
Napsal jsi to správně, ale já jsem myslel to, že prostě ten invertor odpojím od zdroje (přeruším spoje), dám si tam svůj a pomocí svého potvrzení ho zapnu a buď to vše svítí a potom je elektronika předtím prokazatelně vadná nebo to nesvítí a potom je prokazatelně chyba v invertoru (trafo) nebo v trubicích a potom řeším jen tuto část. Nedivím se, že se někomu takhle nechce se s tím párat, ale stejně bude muset, aby zjistil kde je ten problém a potom spravoval jen vadnou část.