Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
starecd

#421 Příspěvek od starecd »

Tak tohle je poslední odpověď, pěna na okna by měla být v březnu a vrtáky:

je pravdou, že vrtáky se vyprodaly poměrně rychle v rámci celé ČR, pro příští takovou akci objednáme podstatně vyšší množství, aby k relativnějšímu vyprodání nedošlo příště, za což se Vám omlouváme
kejki

#422 Příspěvek od kejki »

starecd - prostě hin sa to tak nosí http://www.lidl.cz/catalogmedia/cz/cont ... luje_1.jpg
Když chceš plandavé, stačí zvolit jiný obchod.
roverider

#423 Příspěvek od roverider »

Takže vrtačku jsem si koupil, podstavec je výlisek z 2mm plechu, stolek taktéž. Svěrák je odlitek, sloupek je trubka se strěnou 1mm. Kladky sou z plastu. Vršek-mezi sloupkem a vřetem je odlitek. Sklíčidlo se na kužel osy při montáži naklepne. Nezdá se, že by ve vřeteni byla nejaká významná vůle.

Limitujícím faktorem se jeví stolek- pruží. Po čtyřech 7mm dírách do hliníku tloušťky 5mm a jedné 7mm díře do plíšku z Merkuru a po dalších cca 5 min chodu naprázdno je motor teplý- 1400ot/min 500W S2 15min.
Svěrák se ke stolku přišroubje velmi blbě- Tšrouby avšak hlava se nemá o co zachtit takže se protáčí.

Na díře v plechu je znatelné, že je trochu do trojúhelníku -čím je to způsobeno - měkkým vrtákem nebo vůlemi či něčím úplně jiným?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od forbidden »

Klasickým vrtákem se větší díry do plechu dělají špatně. Stačí malinká vůle a díra není kulatá. Možná by pomohly vysoký otáčky, nevím. Já na plech používám kuželový vrtáky, díra je krásně kulatá.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#425 Příspěvek od otakarv »

roverider píše:Takže vrtačku jsem si koupil, podstavec je výlisek z 2mm plechu, stolek taktéž.

Tak já je mám masívní, odlitky z asi temperované litiny, řemeničky také, motor se zahříva taktéž po krátké době vrtání, ale jak jsem psal na to moje občasné vrtání pár děr mi zcela vyhovuje.
Jaký je hluk u té Tvé vrtačky, vibrují kryty?
mtajovsky

#426 Příspěvek od mtajovsky »

roverider píše:.. Nezdá se, že by ve vřeteni byla nejaká významná vůle.
Při běžném vrtání, kde zas nezáleží na nějaké desetině, je vůle ve vřeteni u stojanovky spíš ku prospěchu. Pokud není nějaký vrták nabroušen přesně symetricky, a to při ručním broušení není nikdy, tak vůle ve vřeteni tohle vyrovná. Jinak by se vrták namáhal na ohyb.
roverider

#427 Příspěvek od roverider »

otakarv píše:
roverider píše:Takže vrtačku jsem si koupil, podstavec je výlisek z 2mm plechu, stolek taktéž.

Tak já je mám masívní, odlitky z asi temperované litiny, řemeničky také, motor se zahříva taktéž po krátké době vrtání, ale jak jsem psal na to moje občasné vrtání pár děr mi zcela vyhovuje.
Jaký je hluk u té Tvé vrtačky, vibrují kryty?

taky vibrujou, já ten stolek asi budu muset na straně naproti sloupkupodpírat protože jakmile trochu víc zaberu tak se o nějakej tem milimetr zapruží dolů
starecd

#428 Příspěvek od starecd »

kejki: možná se to tak nosí, ale těď tam ty trička zůstávají i v XXL, někdo rozbalí, podívá se na střih a nechá tam a proč asi, když na obalu je jasně klasický střih :D
Celeron

#429 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem do Lidlu naběhl až v 7.30 a diamanťák do ty vibračky jsem našel poslední. Pilek do tý samý měli možná 50 balení.
Pájky, co měli minule asi 15 ks v regálu byly kupodivu všechny fuč. Jinak mě tam nic neupoutalo.
Jirka
milous2

#430 Příspěvek od milous2 »

Docela mě zklamal popis vrtačky od uživatele "roverider". To bych nečekal.Výlisky nebrat. To v OBI, za ty peníze litina,ale zas ta vůle vřetene.Je to hobby já vím.
Pikofarad

#431 Příspěvek od Pikofarad »

Po šichtě jsem skočil do Lidlu pro oblíbený lamánkový chleba a trefil jsem na bity Parkside za 150,origo zalepené a slevněné na polovinu.Přitom v jiném regále jich byla hromada za plnou cenu.Vypadají úplně stejně jako od Conrada za 609,jen krabička je zelená.Na hobby za ty kroupy bezva 8-)
Přílohy
bity.jpg
(12.92 KiB) Staženo 63 x
konosuke

#432 Příspěvek od konosuke »

Zas mají v Lidlu ty digi teploměry vnější i vnitřní teploty, snímací sonda oknem na kablíku a hodiny k tomu, na baterii AAA 1.5V cena 99 Kč jako dříve akorát formát displeje a skříňky ležatý, ten můj starší se mi líbí víc.
Vyrobeno v PRC to snad není třeba zdůrazňovat.
Přílohy
Auriol.jpg
(33.56 KiB) Staženo 59 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
badoch
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od badoch »

Chtěl bych se zeptat. Nemá někdo zkušenost s ultrazvukovou čističkou co se nedávno prodávala kolem 600,-. Potřeboval bych to primárně na brýle. Případně tip na jinou?
rnbw

#434 Příspěvek od rnbw »

scorpions-cz

#435 Příspěvek od scorpions-cz »

sice není za 600Kč ,ale drahá taky není
http://www.tipa.eu/cz/cisticka-ultrazvu ... l/d-83918/
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“