pomoc s oživením konstrukce.

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#46 Příspěvek od masar »

Obrázky jsou uloženy na serveru, odkud je nejprve stáhneš. Po rozbalení např. ve WinRaru jsou ve formátu jpg. Jak se stahuje z Rapidshare snad víš, jinak je to např. tady: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... rapidshare
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ZdenekHQ »

Trošku jsem je zmenšil.
Přílohy
s3.jpg
(86.67 KiB) Staženo 64 x
s2.jpg
(92.1 KiB) Staženo 68 x
s1.jpg
(90.52 KiB) Staženo 62 x
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ViPali

#48 Příspěvek od ViPali »

masar: z tej stránky som sa pokúšal ťahať prvý krát, ale nemal som na čo kliknúť :nevim: .

legalek:
neviem či vidim dobre, ale budíš trafo do sekundáru a pulzy bereš z primáru. Podľa všetkého, sekundár má dve vinutia, ale ty si ho pripojil tak, že kolektor si pripojil k jednému vinutiu, to si skratoval, a druhé vinutie si pripojil na zem, taktiež skratované.
Ak sa ti v minulosti prenášali pulzy, tak len kapacitnou väzbou medzi primárom a sekundárom.

Máš to zapojené: xo_o o_ox
zapoj: xo ox o o
alebo:xo o_o ox
kolečko s krížikom je kontakt trafa kde je pripojené, alebo by malo byť pripojené, podčiarnik je prepoj.
Ako elektrikár sa cítim slobodne.
Môžem hovoriť do vedenia!
legalek

#49 Příspěvek od legalek »

takže napěti je zpět a to je tak vše je to na ten dc test:
takže odběr přidc testu je 1.52ma
to by měl byt io v pořátku nemýlim se??
nožka 3 tedy 0,000
nožka 7 tedy0,034volt
nožka 5 tedy 1,61volt
nožka 8 tedy 2.574
nožka 4 tedy 2,574

je to v pořádku???
masar

#50 Příspěvek od masar »

ViPali: Jak se stahuje z Rapidshare je zobrazeno na následujících obrázcích:
Přílohy
rapid1.gif
(24.06 KiB) Staženo 59 x
rapid2.gif
(28.13 KiB) Staženo 64 x
rapid3.gif
(30.94 KiB) Staženo 60 x
masar

#51 Příspěvek od masar »

Ta naměřená napětí jsou O.K. pro testovací vodič připojený k +Ub. Teď změř to samé pro testovací vodič připojený k 0V.
LEGALEK

#52 Příspěvek od LEGALEK »

Prosím tě Masare jak mam postupovat při tom testu při mínusu,domnívam se že mam plus připájet zpět na puvodní místo,u na kontakt 2+6 io a měřit nožky 3,5,atd proti tomu + polu???nebo proti tomu - polu???jsem nováček a jsem z toho docela zmaten. :?
masar

#53 Příspěvek od masar »

Jen ta napětí odpovídají spíše vybité baterii (mělo by být >+3V a nikoliv 2,54V)

ještě pro ViPali:
To trafo má jen jedno sek. vinutí připojené na šp.7 a šp.9, propoje jsou na tišťáku "navíc", takže by to mělo být O.K.
Naposledy upravil(a) masar dne 30 bře 2007, 17:43, celkem upraveno 1 x.
masar

#54 Příspěvek od masar »

Legalek:
Měření napětí provádíme vždy proti vztažnému potenciálu 0V, kostra, zem, to je zvyklost, jinak se musí uvést vztažný potenciál. Pokud jsi první měření prováděl při testovacím vodiči spojujícím vývody 2+6IO a +Ub(což předpokládám), následující měření proveď při testovacím vodiči spojujícím body 2+6IO a 0V a to proti stejnému potenciálu, tedy 0V, abychom zjistili, jak se měřená napětí mění.
jandu

#55 Příspěvek od jandu »

Jedno z možných riešení PCB.
Přílohy
strana súčiastok.GIF
(11.4 KiB) Staženo 56 x
legalek

#56 Příspěvek od legalek »

to napětí je při nabíjecích nicd baterijích ktere nemaji 1,5 ale 1,2 voltu každá,snad to pomůže v ůsudku,obvod by podle katalogového listu měl fungovat již od 2 voltu.no ještě skusím to proti mínus polu,pochopil jsem to tak že necham mínus pol tam kde byl původně a dalši - pol přivedu na 2+6 od io a měřim vlastně proti tomu puvodnímu mínus.Jestli nic neobjevíme do zítřka okopiruju zapojení od Jandu,Snad ti to jandu nebude vadit A budu mít jistotu že to bude oki.
masar

#57 Příspěvek od masar »

Také jedno:
Přílohy
shock.gif
Pohled ze strany součástek
(14 KiB) Staženo 72 x
legalek

#58 Příspěvek od legalek »

tak puvodni konstrukci jsem už zrušil,a nyní to udělám přesně podle MASARA
už jsem si to zmenšil a taky zrcadlil abych se v tom zorientoval i ze strany spojů,samozřejmě bych to mohl stavět i bez toho zrcadlení ale je to pro mě lepší,jinak masare můžeš prosím prozradit v jakem programu jsi dělal plošný spoj??? :?: :idea:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od ZdenekHQ »

U těch transformátorů je lepší používat větší plošky, jinak dobrý. Zem je lepší trošku zvýraznit (třeba tlustším vodičem, pak se jen tak nesplete s plusem).

Já osobně jednovrstvý plošňáky taky navrhuju ručně a router na to vůbec nepouštím.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
masar

#60 Příspěvek od masar »

Dělal jsem to v Eagle, jen tak narychlo, spíš jen jako důkaz, že to jde i jinak. :wink:
Vývody trafa jsou v rastru 2.54 mm a nemusí tedy přesně sedět se skutečností. Obvykle používám vlastní knihovnu součástek, protože na kreslení používám ploter Amagraf (ze stavebnice), který kreslí v rastru 0,125mm.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“