Výrobce kmitacích cívek reproduktorů

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zakinek

Výrobce kmitacích cívek reproduktorů

#1 Příspěvek od zakinek »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali neznáte někoho, kdo vyrábí kmitací cívky pro reproduktory - Hodně opravářů reproduktorů mi psalo, že je nechávají dělat na zakázku a ceny od opravářů je okolo 500-600 kč, což mě přijde za kus drátu namotaný na formeru celkem dost.
jedná se o cívku pro arn312
Thales
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Thales »

Já si nechávám dělat cívky u p. Kříže z Havlíčkova Brodu.
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

Já, když jsem se ptal na opravu ARV 3604, tak mi odepsali, že se to nevyplatí a dodatek 500Kč. Taky zhruba za 2m drátu.
Kdyby Poláci dělali textilní výškáče ve 4 Ohmech, dala by se kmitačka nahradit, bohužel dělají jen 8 Ohmů.
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

zkus se zeptat tady . . .
http://www.ireprobedny.cz/kontakt.html
Thales
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Thales »

ARV3604 se skutečně nevyplatí opravovat. Těch 500Kč není za 2m drátu, ale za velmi přesnou a piplavou práci která dost žere čas. Za kilo ti to nikdo dělat nebude. Ta práce musí být mnohem přesnější a pečlivější než u basových cívek a také se to hůř dělá.
starecd

#6 Příspěvek od starecd »

Thales: já vím, jak se to dělá blbě, ale spíš mě zajímá jak to bude fungovat, když není cívka motaná na mašině a jaké parametry musí mít cívka.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Cívečku do ARV360x na papíru není problém navinout za pár korun, velký problém je to přesně a kvalitně nalepit na membránu. Ty lepené spoje jsou častý problém i u asijských OEM náhrad značkových dílů.
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

Na usazení mám přípravky a na lepení používám chemopren a drží dobře, pouze jsem nikde nezjistil, čím fixovat cívku, samozřejmě to nikdo neprozradí.
ZVUK2000

#9 Příspěvek od ZVUK2000 »

Sendyx píše:Cívečku do ARV360x na papíru není problém navinout za pár korun, velký problém je to přesně a kvalitně nalepit na membránu. Ty lepené spoje jsou častý problém i u asijských OEM náhrad značkových dílů.

Na lepení cívek používám přímo tovární přípravky.
Přílohy
OPRAVY REPRO.jpg
(93.12 KiB) Staženo 248 x
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

Jeden hodinář dráteník mi přemotal cívku polského výškáče GDWT a pak sloužil v sestavě dál ale kontakt na něho se kamsi ztratil. Zkrátka, je to možné udělat.
Ale...dneska platí destroy after ones use a kup si nový.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hifista

#11 Příspěvek od Hifista »

Tady ani tak nejde o finance na nový výškáč, ale o mechanické práce. Naše ARV 3604/8 mají proti všem současným výškáčům zcela atypický průměr. Ještě k tomu má jejich obruba dosti velkou tloušťku, takže bývají zapuštěné, čili by bylo nutné pro nějaký současný výškáč s průměrem kolem 10cm vyrábět redukci a to je ten problém. Možnou náhradou by mohl být asi DT 280 s průměrem 130 mm, ale zatím jsem jej neměl v ruce.
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

Základní problém "převíjení výškáčů" je taky v tom, že kromě nějakých humpoláckých a zastaralých měničů ty výsledky stojí dost zaprd. Měl jsem možnost porovnat desítky ks Celestion HF50 v různém stavu, některé převinuté u AC nebo Klindery a výsledky měření opravených byly špatné. Přitom HF50 má cívku snad 44mm, na které není moc co pokazit. Opravované výškáče ScanSpeak nebo Tannoy byly velká katastrofa, citlivost o 4-6 dB dole, rezonance jinde, průběh jiný...
Xeon_sk

#13 Příspěvek od Xeon_sk »

Chystám sa previnúť cievku reproduktora, jedná sa o veľký stredobasový reproduktor neznámeno pôvodu. Rád by som sa opýtal aké lepidlo, resp. lak je vhodné použiť na náter kmitačky? Stačí uviesť druh (epoxy, rezorcín, fenol, močovina atď.)
starecd

#14 Příspěvek od starecd »

Xeon_sk: to nikdo neprozradí know how :D
Sendyx

#15 Příspěvek od Sendyx »

U jednoho malovýrobce se používal zapékaný Isobal S1942 , ale s jakým výsledkem, to netuším. Taky jde o to, jaký drát je použit a z čeho je former.
Naposledy upravil(a) Sendyx dne 16 úno 2015, 21:16, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“