mikrovlnka motor taniera

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kassquit

mikrovlnka motor taniera

#1 Příspěvek od kassquit »

Ahojte,
tanier v dost starej mikrovlnke LogoStar co som kupil este z mladomanzelskej pozicky:-) sa prestal tocit do jedneho smeru. Teda original stav bol, ze sa tocil nahodne do jednej alebo druhej strany. Teraz sa bud neroztoci, alebo roztoci v smere hodin. Naviac tanier sa vo vypnutom stave da volne rukou tocit tiez v smere hodin.
Cize to posobi akoby sa v tom opacnom smere zlomil nejaky doraz.
Nikdy som nemal rozmntovany nahon MW a tak sa chcem spytat, ci to moze byt nejaka drobna vec zlomena co by sa dala zalepit alebo tam odislo nieco vaznejsie.
Ono je ta rura tak dost natesno vstavana a nechcem to cele rozmontovat ak to nema zmysel. Ono len samotne vyprostenie tej rury z linky da zabrat viac casu ako potom otvorit samotnu ruru. Tak ci ma zmysel to skusit opravit, alebo to mam zatial takto pouzivat kym nekupim novu co mi tam bude rozmerovo pasovat.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Treba pozriet, aky je tam motor a pripadne vymenit.
ohryzek36

#3 Příspěvek od ohryzek36 »

Zkontroluj spodek trouby - pod motorem bývá připravený vyražený montážní otvor, který stačí vycvakat štípačkama a pak ten plech otočit a zašroubovat nějakýma samořeznýma šroubkama.

Co bude z motorem, to neporadím (možná něco s převodama, možná prasklý magnet), ale náhradní by se snad měl dát sehnat - třeba tady
Rostav

#4 Příspěvek od Rostav »

Na spodní části je taková zarážka z UH. ta způsobí podle jejího náhodného nastavení jakým směrem se motor rozběhne. Stalo se mi, že ji zablokovala zatuhlá vazelína. Na ohřev to nemá podstatný vliv. Důležité je aby se motor točil. Z hlediska pracnosti opravy a ceně za nový motor, bych to nechal být,.
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Zdarec.
Pohon na talíř je "monoblok". Vlastní motorek nemá směrově určeno, kam se má rozeběhnout. Mám tu dva kusy a každý se po připojení roztočí na jednu a na druhou stranu. Nejspíš díky nějakým tolerancím byl nejspíš motorek spíš levotočivej (třeba z 10 rozeběhnutí se 7x roztočil vlevo), tak se na levotočivou stranu "ochodil", díky tomu je na tuto strany vyšší odpor a proto se motorek nerozběhne. Vyměň ho.
PS: mám tu dva kusy. Oběma lze točit na obě strany. Při pomalým otáčení z jednoho z nich leze 400V. Na srandičky nejbezpečnější varianta :)
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Já bych vsadil na ohryzka, v převodovce bude prasklý silonový kolo. Můžete namítat, že se přece na jednu stranu roztočí. Ono to většinou nepraskne symetricky.
..to bude jen ňákej odpůrek
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zdenoeddie »

Ak by bol zaujem viem za 5Eur poskytnut motorcek, v podstate akykolvek, treba sfotit povodny.
kassquit

#8 Příspěvek od kassquit »

zdenoeddie píše:Ak by bol zaujem viem za 5Eur poskytnut motorcek, v podstate akykolvek, treba sfotit povodny.

Dik za ponuku, aj ostatnym za komenty. Ked to rozoberiem, tak sa ozvem.
PotPalo

#9 Příspěvek od PotPalo »

V zberných surovinách je hafo mikrovlniek, za pár kaček ti dovolia vymontovať si motorček.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Charos

#10 Příspěvek od Charos »

Motorky se nabízejí i na Aukru za řádově pár desetikorun.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“