mikrovlnka motor taniera
Moderátor: Moderátoři
mikrovlnka motor taniera
tanier v dost starej mikrovlnke LogoStar co som kupil este z mladomanzelskej pozicky:-) sa prestal tocit do jedneho smeru. Teda original stav bol, ze sa tocil nahodne do jednej alebo druhej strany. Teraz sa bud neroztoci, alebo roztoci v smere hodin. Naviac tanier sa vo vypnutom stave da volne rukou tocit tiez v smere hodin.
Cize to posobi akoby sa v tom opacnom smere zlomil nejaky doraz.
Nikdy som nemal rozmntovany nahon MW a tak sa chcem spytat, ci to moze byt nejaka drobna vec zlomena co by sa dala zalepit alebo tam odislo nieco vaznejsie.
Ono je ta rura tak dost natesno vstavana a nechcem to cele rozmontovat ak to nema zmysel. Ono len samotne vyprostenie tej rury z linky da zabrat viac casu ako potom otvorit samotnu ruru. Tak ci ma zmysel to skusit opravit, alebo to mam zatial takto pouzivat kym nekupim novu co mi tam bude rozmerovo pasovat.
Co bude z motorem, to neporadím (možná něco s převodama, možná prasklý magnet), ale náhradní by se snad měl dát sehnat - třeba tady
- Artaban001
Pohon na talíř je "monoblok". Vlastní motorek nemá směrově určeno, kam se má rozeběhnout. Mám tu dva kusy a každý se po připojení roztočí na jednu a na druhou stranu. Nejspíš díky nějakým tolerancím byl nejspíš motorek spíš levotočivej (třeba z 10 rozeběhnutí se 7x roztočil vlevo), tak se na levotočivou stranu "ochodil", díky tomu je na tuto strany vyšší odpor a proto se motorek nerozběhne. Vyměň ho.
PS: mám tu dva kusy. Oběma lze točit na obě strany. Při pomalým otáčení z jednoho z nich leze 400V. Na srandičky nejbezpečnější varianta
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele: