Termostat cca 0°C až 5-7°C
Moderátor: Moderátoři
- ross4435897
Kubiss píše:Díky, přesnost +-1°C je pro mou aplikaci dostačujícíNavíc s mikrokontroléry si moc nerozumím....
Šlo by nějak jednoduše upravit schéma na které odkazuji s použitím té LM335? A jak?
Bý tebou, tak se podívám na termostat co jsem řešil tady http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=263602#263602. Nastavíš si pohodlně co potřebuješ, přesnost víc než dobrá, žádné cejchování netřeba. S "s mikrokontroléry si moc nerozumím...", s nimi je práce o dost jednodušší a pohodlnější. Zvlášť tady, kde si všechno nastavíš na displeji. Desku koupíš hotovou třeba u Bučka, co víc si přát? Jediný malý problém může být s naprogramováním, ale je nás tady dost a někdo ti ho určitě naprogramuje. Kdybys měl v profilu alespoň přibližné místo kde se schováváš před nepohodou, bylo by to ještě jednodušší.
ZdenekHQ píše:Bingo nastane, až si ověříš přesnost té čínské hračky.
Ja som si tuto cinsku hracku kupil cez aliexpress pred mesiacom a som prekvapeny, na to ake je to lacne, ako je to presne a ake to ma rozne funkcie.
Asi najdolezitejsie je ze to ma aj teplotnu korekcie +/- 7° ak zistite ze cidlo je posunute od realnej teploty, da sa to dostelovat.
Da sa nastavit hysterezia, ci ma zopnut rele pre chladenie alebo ohrev a dokonca aj casove spozdenie rele pri dosiahnuti nastavenej teploty na 0-10 minut.
Ja osobne som to pouzil do polystyrenovej bedne s jablkami na balkone, aby mi jablka nepomrzli
Děkuji moc
http://www.flajzar.cz/regulace/digitaln ... -125-c.htm
- borek_stavitel
Kubiss píše:Zdravím všechny bastlíře, postavil jsem termostat podle schématu, které jsem nakreslil viz výše a doplnil ho na doporučení o zpětnou vazbu. Výsledek ale není nic moc...Termostat více méně funguje, je ale problém s jeho nastavením. Dá se nějak přesně vypočítat hodnotu rezistoru ve zpětné vazbě? Celý termostat se chová poměrně nestabilně (nelze úspěšně nastavit teplota sepnutí a rozepnutí).... Můžete mi prosím někdo poradit jak zapojení upravit, případně navrhnout nějaké lepší řešení? Ideálně i schéma zapojení...
Děkuji moc
Ten co ti ji doporučil ti určitě poradí! Nebo další plácnutí do větru
- ross4435897
Všem chci poděkovat za ochotu. Chodím tady teprve chvíli, ale rád... narozdíl od některých jiných for se tady snaží lidi pomáhat.