Pc hp blue screen

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dominic

#61 Příspěvek od Dominic »

Môžem ich skusiť dať inak doteraz to bolo tak že tie samsung boli v modrých slotoch a tie neznačkové v čiernych môžem skúsiť dať samsung do modrého a tú neznačkovú do dalšieho modreho a to isté v čiernych.
EKKAR

#62 Příspěvek od EKKAR »

Jo, to zkus, namaluj si tabulku všech možnejch kombinací a projeď je postupně jednu za druhou, je možný že tak narazíš na funkční konfiguraci - ale taky je dobrý si sehnat manuál k desce a z něj vyčíst, jestli podporuje dual-channel RAM, kterej slot požaduje mít obsazenej jako primární nebo jak je pro ni doporučený nastavení napájecího napětí a časování řadiče pro tu kterou RAM.

Novější "aušusky" s UEFI BIOSem mají vedle RAM slotů i tlačítko, kterým se aktivuje "optimalizační proces RAM" = když se po zapnutí nedokáže sestava kvůli problému v komunikaci deska-RAM rozběhnout a sekne se i Start-up (signalizace blikáním červený LED, jinak se nic neděje, ani větrák na procesoru se netočí), jeho zmáčknutím se aktivuje automatickej proces, při kterým deska sama otestuje vložený RAMky a nastaví si pro ně nejlepší dosažitelnej režim napětí/frekvence - PC pak lze normálně spustit a dál v BIOSu nastavovat (osobní zkušenost, mámoprkno ASUS H-87 Plus, RAM Kingston DDR3, velikost 4+4 GB, frekvence 1660MHz, 9ns latch).
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PixelOrgy

#63 Příspěvek od PixelOrgy »

EKKAR píše:
p32 píše:No a co bys chtěl v tom BIOSu nastavovat ? Na jedné straně máš "značkový" počítač, tak na druhé straně dodržuj doporučené vlastnosti, jako druh paměti ze seznamu pro tu desku atd...
Právě proto nemám "značkový PC" rád. Navíc ty RAM - pokud nekupuješ celou NOVOU sadu najednou, ale chceš jen "doplnit" předchozí vybavení, většinou si nemůžeš vybírat jakou značku a rychlost paměťovejch "oplatek" koupíš - prostě bereš co je na krámě. No a právě ta vzájemná neochota se tolerovat u různejch značek pamětí, kdy každá vyžaduje extra jiný nastavení napájení i časování je dokonale na ∏ču...

No zatim jsem nemel problem sehnat ramku s casovanim jaky jsem potreboval. Rekl bych ze vyrobce podstatny neni, hlavne casovani a frekvence aby byly stejne u vsech modulu.

EDIT:

Dominic: Tu je info k te desce co mas v tom HP
http://support.hp.com/us-en/document/c01324212
Dominic

#64 Příspěvek od Dominic »

Nefunguje to so žiadnou kombináciou tak som tam nechal len tie samsung dal som ich do modrých slotov v biose označené ako 1 a 3.
p32

#65 Příspěvek od p32 »

PixelOrgy píše:No zatim jsem nemel problem sehnat ramku s casovanim jaky jsem potreboval. Rekl bych ze vyrobce podstatny neni, hlavne casovani a frekvence aby byly stejne u vsech modulu.

Nechce se mi číst celé vlákno o ničem, ale mám dojem, že ani nenapsal typ pamětí, jen výrobce. A to je pak těžká diskuse, když nikdo neví, co je špatné nebo nevhodné.
Dominic

#66 Příspěvek od Dominic »

p32 píše:
PixelOrgy píše:No zatim jsem nemel problem sehnat ramku s casovanim jaky jsem potreboval. Rekl bych ze vyrobce podstatny neni, hlavne casovani a frekvence aby byly stejne u vsech modulu.

Nechce se mi číst celé vlákno o ničem, ale mám dojem, že ani nenapsal typ pamětí, jen výrobce. A to je pak těžká diskuse, když nikdo neví, co je špatné nebo nevhodné.
Ale napísal,kebyže si prečítaš pár príspevkov dozadu tak by si videl.
p32

#67 Příspěvek od p32 »

Je to marný. Prolistoval jsem pomalu celých 5 stránek o ničem a nikde nic. Víš ty vůbec, jak se značí paměti ?
Dominic

#68 Příspěvek od Dominic »

p32 píše:Je to marný. Prolistoval jsem pomalu celých 5 stránek o ničem a nikde nic. Víš ty vůbec, jak se značí paměti ?
Na tých neznačkových je pc2-5300 a na tých samsung pc2-6400.
p32

#69 Příspěvek od p32 »

To jsou jen blbosti o rychlosti a výrobci, ale nic to neřekne o paměti.

Např. :
DIMM DDR 2GB 400MHz ADATA (Kit 2x1GB), CL3 má označení AD1U400A1G3-2
Kingston DDR2 2GB 667MHz CL5 má označení KVR667D2N5/2G
Transcend JetRam DDR3 4GB 1333MHz CL9 JM1333KLN-4G má označení JM1333KLN-4G
Transcend JetRam 4GB 1333MHz CL9 (JM1333KLH-4G) má označení JM1333KLH-4G

Podle toho označení je najdeš všude a hlavně u výrobce ! Např. už u toho označení posledních dvou pamětí jsou rozdíly a nedělají to jen kvůli změně písmenka N na H, ale to už je problém pro stavitele PC.

Označení pamětí tedy není ADATA 400MHz, to je jen výrobce a rychlost pamětí, ale u některých desek nemusejí fungovat a to zjistíš jen podle pravého označení u výrobce nebo někde na fóru.
Dominic

#70 Příspěvek od Dominic »

Kebyže to tam je tak to sem napíšem.
Přílohy
DSC_0061 (Kopírovat).JPG
(65.2 KiB) Staženo 62 x
Dominic

#71 Příspěvek od Dominic »

Sú to normálne teploty?
Přílohy
Untitled.jpg
(146.89 KiB) Staženo 63 x
serviceman

#72 Příspěvek od serviceman »

Až na GPU je dost studené.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Dominic

#73 Příspěvek od Dominic »

A to na nej bolo pasivne chladenie vtedy mala o dosť vetšiu teplotu tak som tam dal aktívne s x1550 ktoré tam presne sadlo dokonca aj konektor od ventilátora sadol.
p32

#74 Příspěvek od p32 »

Dominic píše:Kebyže to tam je tak to sem napíšem.

Ty neumíš číst ? Je tam 1GBULURTXLBB.
A gůgl najde hned:

https://content.it4profit.com/itshop/it ... is&LANG=sr
http://dodatnaoprema.com/memorija-za-ko ... op-83/1492

Výrobce je už jasný. :lol:
Dominic

#75 Příspěvek od Dominic »

No moc toho na tých stránkach neni popísané no sú to nejaké šmejdy.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“