Neoriginální Li-Ion Li-50B do foťáku - může to fungovat?
Moderátor: Moderátoři
Neoriginální Li-Ion Li-50B do foťáku - může to fungovat?
po asi 4 letech je baterka Li-50B už spíš jen kondenzátor s velkou kapacitou - udělám tak 20 fotek a už to hlásí slabou baterku.
Na trhu jsou originální (snad) za cca 1400Kč nebo taky "kompatibilní náhrady" za třeba jen 150 Kč. http://www.srovnanicen.cz/q/Baterie%20Olympus%20LI-50B/
Má někdo s těmito náhradami zkušenost? Není desetinová cena zárukou desetinové kapacity? Nebo je kapacita aspoň poloviční?
Foťák používám v práci a originální baterku mi už zaměstnavatel dneska nekoupí. Tuto dějovou linku prosím příliš nerozebírejte, píšu to sem jen pro pochopení motivů zúčastněných postav. Taky se totiž může foťák odporoučet a nechce se mi investovat do originál baterie.
Jsem tedy spíše pro variantu koupit jednou ročně baterku za 150Kč, než jednou za 4 roky originál za 1400Kč. Jde jen o to, jestli ty náhrady nejsou úplný podvrh.
Jiná situace je u větších zrcadlovek, a lepších objektivů, tam už má jisté opodstatnění proudová zatížitelnost baterie, protože na tom celkem znatelně závisí třeba rychlost ostření objektivů. Objektiv/foťák, který je schopen dát 20 snímků/s v "kulometném" režimu musí taky sakra rychle stihnout zaostřit mezi každým snímkem a to je vykoupeno vyšší spotřebou proudu. Obvykle bývá dost znát, pokud mám ve foťáku jen baterii v těle, nebo mám připojený bateriový grip, kde je třeba další 1 až 2 baterie, jejichž proudy se pak sčítají a objektiv si může vzít víc. Tady už kvalitní baterii oceníš, ale tady už taky asi nebudeš koukat na korunu vzhledem k cenám takovýchhle "hraček" ...
Takže - asi to bude sázka do loterie, ke konkrétnímu prodejci bude třeba najít nějaké recenze. Špatné je, že naprosto neodhadneš, jestli teď prodává to, co prodával třeba před rokem.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele: