Sháním kdo v ČR vyrobí Cu MCPCB?
Moderátor: Moderátoři
Sháním kdo v ČR vyrobí Cu MCPCB?
Edit: Příspěvek byl určen elnovy. Než jsem ho na mobilu ve vlaku nacvakal, přibyl další.
A pokud chceš, aby to fakt dobře vedlo teplo, použij 70um
Tímto projektem se zabývám především po teoretické stránce již delší dobu. Konstrukce a výroba hlavy svitilny je mým prvním vážnějším fyzickým počinem při její stavbě.
- elnovy
- Doporučuje se dohled statného moderátora
kterou dodáte nebo bude navržena dle dodaného nebo námi navrženého
schématu do materiálu tohoto typu .
Jednostranná deska s fotocitlivou vrstvou AAC 16-FR4Tloušťka modře zabarvené fotocitlivé vrstvy 2,5 μm, měděné vrstvy 35 μm. Tloušťka celé desky 0,4 mm, rozměry desky 100 x 160 mm.
Současné na tuto desku její rozměry bude vyrobena druhá deska z CU
libovolné tlouštky
asi tedy kruhového rozměru a stejné velikosti jako DPS a obě budou následně na sebe nalepeny = zajištění tepelné vodivosti = odvodu tepla.
Konstrukce na FR4 bude smd . V podstatě tento DPS může být rovnou nalepen na vodní chladič .
Eventuelně i vapotronové chalzení .
Dalši dotazy a odpovědi na emailu .
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
Osobně vím o dodavateli CU IMS jenom z číny - Kinwong
Nejsem si jistý, jestli to gatema umí, brali jsme od ní jenom hliníky, na jejich stránkách CU IMS není. Zkusil sis propočítat při těchto výkonech, jaký bude teplotní rozdíl mezi čipem a solderpointem a jaká degradace sv. toku při této teplotě bude? Jestli se zbytečně nepachtíš za extrémnímy proudy a přitom bys dostal stejný nebo větší sv. tok při nižším proudu.
EDIT: XML je na tom s degradací dobře, 3A tady problém nebudou
To že intenzita světla neroste lineárně s proudem je mě jasné. Hodně záleží na chlazení - stačí trochu vyšší teplota čipu led a účinnost strmě klesá. Navíc zdánlivá intenzita světla pro lidské oko též není lineární. Abychom viděli 2x tolik světla, potřebujem 4x silnější zdroj světla.
Začínám sí říkat, že MCPCB bude pro mě asi slepá ulička. Asi budu nucen koupit samostatné ledky na Cu DPS a složitě je propojovat s měřící DPS. Nejjednodušší by bylo vzít normální DPS a v otvorech ho k ledkám natvrdo přiletovat. Otázkou zůstává, zda by tyto spoje dlouhodobě přežily teplotní dilataci o 0,1mm. Já mám obavu že ne.
P.S. Pokud máte zájem o podrobnější (i když už lehce neaktuální popis) projektu, podívejte se ke mě na web.