Scházejí nám pracovníci do vývoje
Moderátor: Moderátoři
Občas potom proběhlo přezkoušení písemkou nebo u tabule. Hlavně pro tzv. 'humanitní' předměty nebyly jednotné osnovy/učebnice, takže žák byl zcela závislý na tom co mu navykládal učitel.
Sendyx píše:Ten problém sehnat lidi do vývoje má víc stránek, ale co jsem třeba párkrát viděl a nechápal, že firma, která je slušně zakotvená, je schopná realizovat obrat atd. má dost nereálné požadavky ...
U nás je situace s náborem tak napjatá, že se firma rozhodla přijímat i uchazeče bez zkušeností jako třeba absolventi nebo se zkušenostmi v jiném směru a poté je zatrénovat. V pátek jsem se dozvěděl, že konkrétně třeba do SW vývoje nám chybí 30 lidí do plánovaného stavu. Do konce čtvrtletí by se mělo přijmout 6 SW design inženýrů. A jsou tam i pozice HW a mechanická konstrukce, projektový manager a další.
- arduino2015
--- Normálka, řvát na někoho, aby dělal rychleji a rychleji je nejjednoduší. Je jen smutné,že se to děje jak na brigádách, tak i na sofistikovanějších místech.
Viděli jste toto? http://www.novinky.cz/ekonomika/362793- ... vrope.html
Ať mi nikdo nevysvětluje, že tady to nejde protože *** - podle mě je jednoduše ukázka toho, že si Češi nechají srát nahlavu, a neumí táhnout za jeden provaz. Když to jde i jiných zemích, mnohem hůře ekonomicky vyspělých (jaký znáte průmyslový produkt typický pro Chorvatsko) proč by to nešlo tady.
To, o čem píšete, že na jedno místo je X žadatelů... to je pravda, ale je ještě daleko horší, že zaměstnavatel, namísto toho, aby si zaplatil schopné lidi, tak najme kdejakou svoleč, co je levná, a už si neuvědomí, že vše má svou cenu. Kamarád s VŠ strojárnou tu rok po absolvování dělal šaška, nakonec se na to vybodl, a žije si v Nizozemí.
Zajímalo by mě, od jakého stupně v řízení státu tahleta ryba hnije. Ale musí to přestat, jinak tu nezůstane nikdo, kdo má schopnosti. Proč se nevydat jinam, když např. v Německu jsou životní náklady srovnatelné, ale mzdy trojnásobné.
Dnes musí mít i zdravotní sestra VŠ, kamarádka pracuje na dialíze, bere 13 čistého za to, že denodenně riskuje infekční nemoc. Po roce praxe zmizí do Kataru, kde ji budou téměř zlatem vyvažovat.
PS: http://www.loupak.cz/video/srandicky/19 ... t-ve-firme tohle sem přišlo z Ameriky, brignádněčete chvíli v Mekáči, tam je to samej manažer, asistent manažera, submanažer a podobně.
- arduino2015
- arduino2015
Jiné je to možná tam, kdy mají hlavní slovo HR, personální manažeři apod. vyžírkové.
A stejně i co se týká "podmínek" o kterých hovoří ČKAIT - ti samozřejmě, jako každá profesní/lobistická skupina, hájí především svoje zájmy a svoji důležitost!
Mimochodem - zajímalo by mě, který "projektant" projektoval a který "autorizovaný inženýr" dozoroval akci kabeláže v tunelech Blanka...
sis2 píše:A stejně i co se týká "podmínek" o kterých hovoří ČKAIT - ti samozřejmě, jako každá profesní/lobistická skupina, hájí především svoje zájmy a svoji důležitost!
Teda to mě povídej! Chtěl jsem si před pár lety udělat kulatý razítko na projektování domovních elektroinstalací. Víš co mě dali u zkoušky? Regulace parní kotelny.
Jirka