Kamera na zahradu.

Kamerové a video systémy. Kamery, multiplexery, HDD videa, kvadrátory, videoservery, ochranné a dohledové systémy

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Le_Ze

#16 Příspěvek od Le_Ze »

No tak určitě to mam nastavené správně :D
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Tak ti to musí jít. :lol: Nedělej si z nás legraci, to bude mezi židlí a psacím strojem. :wink:
xsc

#18 Příspěvek od xsc »

A ta kamera to ven pouští přes http, nebo je to nějaký udp stream? Jak se připojujete, když chcete vidět video z kamery, ne její administrátorské rozhraní.
Le_Ze

#19 Příspěvek od Le_Ze »

Mužu vlest do kamery přes http, kde mužu koukat na stream.
Toto funguje.
Pak je ke kameře dodán program.
Docela vymakaný.
Ten používá nějaký SDK port.
A přes něj to nejde.
Vidí vždy jen 1 kameru s 1 bodu

V programu dam přidat kameru.
Zadám IP a ten SDK port a načte se seriove čislo kamery.
xsc

#20 Příspěvek od xsc »

Le_Ze píše:Mužu vlest do kamery přes http, kde mužu koukat na stream.
Toto funguje.
Pak je ke kameře dodán program.
Docela vymakaný.
Ten používá nějaký SDK port.
A přes něj to nejde.
Vidí vždy jen 1 kameru s 1 bodu

V programu dam přidat kameru.
Zadám IP a ten SDK port a načte se seriove čislo kamery.
To bude možná tím, že tato část nepojede přes http, ale přímo jako udp stream. V tom případě není spojení vyvoláno html dotazem zvenčí, ale kamera stále vysílá na portu 800X. Routovat byste to musel obráceně, tedy to, co jde zevnitř, posílat ven. Což ale není žádoucí, protože to posílá data stále, i když se nikdo nedívá, a zahlcuje tak síť. Proto tam bývá nastavena hodnota TTL - time to live - po průchodu nastaveným počtem routerů je stream zahozen. Schválně zkuste pustit v lokální síti VLC a v něm zadat network stream/udp IP:port, jestli se vám objeví obraz.
Le_Ze

#21 Příspěvek od Le_Ze »

No tady nejde jen o ten stream.
V menu dam přidat kameru.
Zadám IP, SDK port, přistupové jméno a heslo ke kameře a kliknu na přidat.
Na řádku se mi samo načte sériové číslo zařízeni.
Toto už nefunguje :?
Vždy to najde jen jednu kameru a je fuk zda ji nastavím na port 8000 nebo 8005.
Já se tu o tomto problému zmínil proto že uživatel marsum tyto kamery prodává a i montuje.
Standa99

#22 Příspěvek od Standa99 »

Základ (co bych já zkoušel) je mít jistotu, jestli ty porty se vůbec na těch kamerách mění? Takže je hlavně proklepnout ve vnitřní síti a ne furt hledat problém při forwardování! Něco tam bude blbě, takže porty pořádně oskenovat (TCP i UDP) a zjistit, že to co na těch kamerách nastavím, tak se opravdu děje.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
p32

#23 Příspěvek od p32 »

Nevšiml jsem si v tomto dlouhém povídání, jestli ti jdou vidět ve vnitřní síti všechny kamery nebo jen jedna. Venek bych řešil až potom.
Le_Ze

#24 Příspěvek od Le_Ze »

p32 píše:Nevšiml jsem si v tomto dlouhém povídání, jestli ti jdou vidět ve vnitřní síti všechny kamery nebo jen jedna. Venek bych řešil až potom.

Ve vnitřní sití je to OK.

Standa99 píše:Základ (co bych já zkoušel) je mít jistotu, jestli ty porty se vůbec na těch kamerách mění?

Určitě mění.
V default je na 8000
Musím tento port přesměrovat ve port forwarding.
Když změním SDA port třeba na 8005, musím změnit i ve port forwarding.
Jinak to nejede.
Standa99

#25 Příspěvek od Standa99 »

A ten soft na to SDK ve vnitřní síti funguje správně?
.
..
...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ZdenekHQ »

Matně mě to připomíná můj boj se sítí, jen já tam měl jiný zařízení. Stejný problém, žádné řešení. Uvnitř sítě všechno OK.

Dokonce ani po nastavení ISP routeru (ten běží na 5GHz) do módu DMZ nasměrované na konkrétní vnitřní IP wifiny chodil jen jeden port, zbytek tma. A vnitřní wifi router je nastavený jako transparentní, takže všechno přiděluje ten 5G.

A taky jsem (byl) za blbce....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Maly tip: ak nieco v lokalnej sieti funguje a za routerom nie, skontrolujte nastavenie default gateway na danom zariadeni.
Standa99

#28 Příspěvek od Standa99 »

Vem si, že do routeru doputuje packet, kterému změníš hlavičku a pošleš ho do kamery a ta zpět do routeru, kde by se o to měla postarat conntrack tabulka.
- jak vypadá nakonec packet, který dorazí do kamery
- proč dorazí do jiné kamery
Pokud to ve vnitřní síti funguje, tak mám jistotu, že to je nastavené správně. Potom musí člověk důvěřovat poskytovateli, ale co si budeme namlouvat, při několika průchody jeho aktivními prvky se může stát cokoliv.
Jediné prověření by bylo, že pošlu packet z vnějšku (vím jak vypadá) a pokud si ho zachytím na WAN portu a také po průchodu routerem, tak budu tušit, co se děje. Byla by to ovšem piplačka.
.
..
...
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Da sa do routera zapojit hub, do neho kamery a PC. Na PC spustit wireshark a pozerat, aky paket prijde pri pristupe "zvonku".
xsc

#30 Příspěvek od xsc »

Standa99 píše:Vem si, že do routeru doputuje packet, kterému změníš hlavičku a pošleš ho do kamery a ta zpět do routeru, kde by se o to měla postarat conntrack tabulka.
Jenže v tom je ten problém. To předpokládá, že v kameře na tom portu sedí server. Klient mu pošle dotaz a server mu odpoví na jeho konkrétní IP zpátky.
Ale na portech 8000 se běžně provozuje i multicast. To je jako TV vysílání, kde vysílačem je ta kamera a přijímačů mohou být tisíce, nejde tedy o spojení, které klient iniciuje a server odpovídá právě jemu. Klient se připojí na proud dat, která pocházejí ze zdrojové adresy a nemají žádnou cílovou adresu, proto se to routuje zcela jinak. Ještě jednou - zkuste uvnitř lokální sítě VLC a připojit se ke kameře.
Odpovědět

Zpět na „Kamerová technika“