Kamera na zahradu.
Moderátor: Moderátoři
To bude možná tím, že tato část nepojede přes http, ale přímo jako udp stream. V tom případě není spojení vyvoláno html dotazem zvenčí, ale kamera stále vysílá na portu 800X. Routovat byste to musel obráceně, tedy to, co jde zevnitř, posílat ven. Což ale není žádoucí, protože to posílá data stále, i když se nikdo nedívá, a zahlcuje tak síť. Proto tam bývá nastavena hodnota TTL - time to live - po průchodu nastaveným počtem routerů je stream zahozen. Schválně zkuste pustit v lokální síti VLC a v něm zadat network stream/udp IP:port, jestli se vám objeví obraz.Le_Ze píše:Mužu vlest do kamery přes http, kde mužu koukat na stream.
Toto funguje.
Pak je ke kameře dodán program.
Docela vymakaný.
Ten používá nějaký SDK port.
A přes něj to nejde.
Vidí vždy jen 1 kameru s 1 bodu
V programu dam přidat kameru.
Zadám IP a ten SDK port a načte se seriove čislo kamery.
V menu dam přidat kameru.
Zadám IP, SDK port, přistupové jméno a heslo ke kameře a kliknu na přidat.
Na řádku se mi samo načte sériové číslo zařízeni.
Toto už nefunguje
Vždy to najde jen jednu kameru a je fuk zda ji nastavím na port 8000 nebo 8005.
Já se tu o tomto problému zmínil proto že uživatel marsum tyto kamery prodává a i montuje.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
p32 píše:Nevšiml jsem si v tomto dlouhém povídání, jestli ti jdou vidět ve vnitřní síti všechny kamery nebo jen jedna. Venek bych řešil až potom.
Ve vnitřní sití je to OK.
Standa99 píše:Základ (co bych já zkoušel) je mít jistotu, jestli ty porty se vůbec na těch kamerách mění?
Určitě mění.
V default je na 8000
Musím tento port přesměrovat ve port forwarding.
Když změním SDA port třeba na 8005, musím změnit i ve port forwarding.
Jinak to nejede.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dokonce ani po nastavení ISP routeru (ten běží na 5GHz) do módu DMZ nasměrované na konkrétní vnitřní IP wifiny chodil jen jeden port, zbytek tma. A vnitřní wifi router je nastavený jako transparentní, takže všechno přiděluje ten 5G.
A taky jsem (byl) za blbce....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- jak vypadá nakonec packet, který dorazí do kamery
- proč dorazí do jiné kamery
Pokud to ve vnitřní síti funguje, tak mám jistotu, že to je nastavené správně. Potom musí člověk důvěřovat poskytovateli, ale co si budeme namlouvat, při několika průchody jeho aktivními prvky se může stát cokoliv.
Jediné prověření by bylo, že pošlu packet z vnějšku (vím jak vypadá) a pokud si ho zachytím na WAN portu a také po průchodu routerem, tak budu tušit, co se děje. Byla by to ovšem piplačka.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Jenže v tom je ten problém. To předpokládá, že v kameře na tom portu sedí server. Klient mu pošle dotaz a server mu odpoví na jeho konkrétní IP zpátky.Standa99 píše:Vem si, že do routeru doputuje packet, kterému změníš hlavičku a pošleš ho do kamery a ta zpět do routeru, kde by se o to měla postarat conntrack tabulka.
Ale na portech 8000 se běžně provozuje i multicast. To je jako TV vysílání, kde vysílačem je ta kamera a přijímačů mohou být tisíce, nejde tedy o spojení, které klient iniciuje a server odpovídá právě jemu. Klient se připojí na proud dat, která pocházejí ze zdrojové adresy a nemají žádnou cílovou adresu, proto se to routuje zcela jinak. Ještě jednou - zkuste uvnitř lokální sítě VLC a připojit se ke kameře.