Zesilovač s Mar6

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RadekB

#16 Příspěvek od RadekB »

Kanal 21 ma 35dBuV a 465MHz (CDMA) ma 85dBuV a presto to lze zpracovat.
Jen je potreba premyslet a ppuzit vhodne komponnety. Kanal 59 s MUX3 ma oproti K21 s RS7 mnohem lepsi modulacni parametry, takze pri 45dBuV je jiz pohoda neco delat.
Nekdy to holt je reseni za vice penez nez jen s filtrem.
scorpions-cz

#17 Příspěvek od scorpions-cz »

bez polyskopu to doma nezbastlíš. pokud je ten alcad dost strmej tak dát dva za sebe. Je mi ale divný ,že by měl tak málo. Zkusil bych fa. ANTÉNA z Brna,určitě něco budou mít.
hazi

#18 Příspěvek od hazi »

Spíš mě zajímá jak to technicky udělat než koupit filtr.

Dá se použít kanálový předzesilovač,před něj filtr tak to potlačit více.Ale ptám se na řešení udělat několikanásobnou zádrž,ještě jsem s tím neexperimentoval?
scorpions-cz

#19 Příspěvek od scorpions-cz »

No záleží jak strmý jsou ty zádrže a ten kanálovej zesík.Osobně když bych si to vyráběl,tak bych použil dvostupňovej zesík.Na vstup bych dal LTE zádrž a mezi první a druhý stupeň kanálovou propust.Jednou jsem potřeboval odladit hooodně silnej internet na 463MHz a přitom zachovat K21.Vměstnal jsem do jedný krabičky dva odlaďovače za sebou(oddělený přepážkami) a měl jsem potlačení víc než 30dB. K21 se mi zatlumil asi o 5dB což nevadilo. Protože používám pevný kondíky a dolaďuju náklonem závitů civek,tak to byla celkem pakárna to naladit.
hazi

#20 Příspěvek od hazi »

Jo,něco takového jsem myslel,díky všem.
RadekB

#21 Příspěvek od RadekB »

Nekdy se snadneji vyrobi zadrz. Da se udelat dost strma. Napr. ji ladim na cca 802MHz a na 778MHz mam utlum do 2dB, pricemz potlaceni LTE dostanu kolem 20-25dB.
Nebo se da pouzit rezonator, triobvodova propust s rezonatory da utlum do 2dB ale potlaceni sousednich kanalu je jiz pres 25dB ! Holt, nekdy to pak cche na ten K59 samotnou antenu, ale vzhledem k dost odlisnym urovnim a nepriznivnejsim modulacnim parametrum MUX3 je to zase nekdy vyhodnejsi.
Ale je to jak s uzeninami - udelat kvalitni klobasu za 40Kc/kg nejde, kdyz tam bude maso a ne separat
S antenami je to stejne - udelat kvalitni sestavu lze, ale nekdy to holt nestoji 450Kc.
Bezne si delame zesilovace s nimiz zpracovavame MUX4 s urovni na antene kolem 30dBuV.
Doma mam udelanou Krizavu na K52 (cca 170km) s urovni kolem 28dBuV na antene. Prijem je sice hranicni, ale docela stabilni. Ale tohle jiz neni samozrejme pro beznou montaz se zarukou.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ZdenekHQ »

Docela se zapomnělo třeba na odlaďovače vyrobené jen z kusu koaxiálu. Jenže to chce všechno polyskop, bez něj to opravdu nejde.

Mimochodem, i ty klasický zádrže umí být hodně ostrý, to už tady bylo napsaný - na analogu to někdy dělalo potíže, muselo se buď ladit na mírně odlišný kmitočet (když byly dva LC), nebo zatlumit odporem. :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
hazi

#23 Příspěvek od hazi »

Ta zádrž je na jeden kmitočet,nebo lze udělat v případě i na 2 nebo 3 kmitočty bez většího útlumu?Leze tam lte 791,801 i 811 se stejnou intenzitou ,která rozbije digitální signál.
scorpions-cz

#24 Příspěvek od scorpions-cz »

Nevím jak je to u kupovaných zádrží(páč je nekupuju) ,ale K59 je 774-782MHz. ty kmitočty co píšeš bych odladil jedním odlaďovačem. Je to šířka 2,5 TV kanálu (20MHz) a to není problém udělat.
hazi

#25 Příspěvek od hazi »

Myslíš klasický odlaďovač kondík do serie s lc obvodem?Dle průběhu má útlum max 20dB a na ob kanálu jen 10dB aspoň u toho kupovaného co mám v rukou.Pak dvojitý ten by měl mít kolem 30dB propojení výstupů čtvrtvlnným vedením.Ještě jsem nekuchal kupovaný filtr Lte co má v sobě.?
scorpions-cz

#26 Příspěvek od scorpions-cz »

No jasně ten odlaďovač je delanej na určitej kanál a tak je snaha aby byl těch 8Mhz širokej. Roztáhnout to na 20MHz by to mělo jít.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“