Rozklad Gould K50
Moderátor: Moderátoři
Na fotkách se podepsal foťák, hlavně na ty nový. Koukni na zrno mimo obrazovku, je to focený za šera s minimální clonou, při přisvícení se leskla obrazovka. Ve skutečnosti je obraz o dost lepší, fotka je hodně zkomprimovaná měla 1,8M teď 100K. Jestli je malý VN, mohl bych zkusit zvýšit napájení Q2. Na zdroji je ještě 15V ale musím zjistit kolik dá a jak je to u něj s GND. Nebo tam dám modelářskej zvyšovač na nabíjení od Zajíce, jde plynule 12-18V/1A. Třeba by pak šlo zařadit linearizační cívku.
Jirka
A propo, rozměrová cívka má šroubovací jádro, linearizační má s boku kostku magnetu. Nic se na ní nedá štelovat? Jak se pak s ní nastaví linearita?
Teoreticky bych mohl zkusit osadit cívky ze starýho rozkladu tam jsou štelovatelný obě.
Jirka
Jestli napětí na Q2 kleslo o tolik, tak si myslím, že do 15V je to OK. Jen nezapomenout zvednout odpor ve žhavení obrazovky.
Pak jsem místo L3 zapojil L2 a doufal že to něco udělá s linearitou. Bohužel nic. Tak jsem vzal kostku samarium kobaltovýho magnetu a zkusil ho různě přiblížit k L2. A v určitý pozici a vzdálenosti od magnetu se sice zmenšil obraz ale to zmenšení byla linearita okrajů obrazu. Tak jsem magnet přilepil na kus překližky 4 mm a přikládal k cívce a postupně loupal vrstvy překližky. Dostal jsem se tak na ideální vzdálenostní stav a ten jsem na cívku přilepil. Pak jsem ještě na 15V vše doladil a myslím, že už to lepší nebude. Osobně nevidím proti originálu nic horšího.
V zdroji jsem našel nestabilizovaných 19V a z ní přes 7815 ženu Q2.
Gould je zadeklovanej a v regálu. Uff to byla fuška.
Jirka