Zase zázrak! tentokrát Makro
Moderátor: Moderátoři
Nejhorší na samotnej start je právě řadovej 4-válec - ta V8 se naopak paradoxně startuje daleko lehčejc. Důvodem je, že má V8 mnohem vyrovnanější průběh odporu proti protáčení, danej tím, že zatímco jeden válec jde do komprese, v dalším válci v protější řadě v ten samej moment už probíhá expanzní část zdvihu = nemá výrazný "hupy" v odporu klikovky proti otáčení startérem. Samotná velikost motoru na tom nese jen malej vliv.roverider píše: https://www.youtube.com/watch?v=I_pzljtJapE
nastartovalo to pětilitr...
A kutilmile - nelituju tě
Souhlas. proto volvo dělalo dlouho 5hrnky - kdy to byl rozumný kompromis mezi 6hrnkem a 4hrnkem. Jinak 4 hrnky jsou ještě vcelku sranda. Když startuju motorku dvouhrnek 1700ccm tak tam má startér tak tři protočení a pak je diskvalifikovánEKKAR píše: Nejhorší na samotnej start je právě řadovej 4-válec
To Ekkar: HDIčka mám už asi 15 let a stále nemám jasno, jak to je u něj s žhavením. Žhaví krátce pokaždý, nebo jen od nějaký teploty? Akorát vím, že když stála měsíc stará Xsara dva dny na mrazu -24, byl to porod nastartovat, Motor se hádal a jedinná možnost byla drbat ho přes startér dál. U C4 by to už nešlo, tam první blafnutí válců vypíná startér, aspoň tak se mi to jeví.
Jirka
HDI ci akykolvek iny priamy vstrek zhavi az od nizkej vonkajsej teploty, blizko nulovej, inak nie, a kontrolka sice zhasne, ale RJ pokracuje v dozhavovani kludne aj niekolko desiatok sekund, v zavislosti od teploty vonku...
PeteBurns píše:HDI ci akykolvek iny priamy vstrek zhavi az od nizkej vonkajsej teploty, blizko nulovej, inak nie, a kontrolka sice zhasne, ale RJ pokracuje v dozhavovani kludne aj niekolko desiatok sekund, v zavislosti od teploty vonku...
V žádným HDI, co jsem měl (3 různý) nebyla kontrolka žhavení, takže nevím, kdy žhaví, proto jsem se ptal. Kontrolka u mě byla naposled u atmosférickýho 1.9 v P405 a to už je 20 let.
to Dominic: Kdo nevěří, ať tam běží. Prostě to chytlo na první škrtnutí. Ale bylo to v létě, auto na slunci, takže malý odpory.
Jirka