Zase zázrak! tentokrát Makro

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rezis

#16 Příspěvek od rezis »

To bude tím, že modeláři nabíjejí nabíječkami z autobaterií již nějakou dobu, jenže technologie pokročila takže nabíjejí většími proudy větší kapacity, a víckrát. Pak se diví, že olovo v autě to nezvládá. Ony ty modelářské nabíječky mají 200W a více. Pak po dopoledni na letišti...
Internet - metla lidstva
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

roverider píše: https://www.youtube.com/watch?v=I_pzljtJapE
nastartovalo to pětilitr...
Nejhorší na samotnej start je právě řadovej 4-válec - ta V8 se naopak paradoxně startuje daleko lehčejc. Důvodem je, že má V8 mnohem vyrovnanější průběh odporu proti protáčení, danej tím, že zatímco jeden válec jde do komprese, v dalším válci v protější řadě v ten samej moment už probíhá expanzní část zdvihu = nemá výrazný "hupy" v odporu klikovky proti otáčení startérem. Samotná velikost motoru na tom nese jen malej vliv.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

TAKJAN píše:hezký Celerone, nepsal o tom na netu? Podobnou historku jsem četl před pár lety

Stalo se to před cca 5 lety a je možný, že jsem to už jednou zde, nebo na RC manii dal k dobrýmu. :wink:
Jirka
rezis

#19 Příspěvek od rezis »

EKKAR píše: Nejhorší na samotnej start je právě řadovej 4-válec
Souhlas. proto volvo dělalo dlouho 5hrnky - kdy to byl rozumný kompromis mezi 6hrnkem a 4hrnkem. Jinak 4 hrnky jsou ještě vcelku sranda. Když startuju motorku dvouhrnek 1700ccm tak tam má startér tak tři protočení a pak je diskvalifikován :D
Internet - metla lidstva
Zaky

#20 Příspěvek od Zaky »

Audi mělo taky pětiválec, tvar klikového hřídele byl ovšem výrobně přímo vynikající záležitost.
rezis

#21 Příspěvek od rezis »

Nebyl to ten motor VR5? To bylo vcelku zajímavé řešení.
Internet - metla lidstva
Dominic

#22 Příspěvek od Dominic »

že by to naštartovalo diesla to asi nie že?
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Už jsem to tady jednou psal: "Já mám odzkoušený, že naftovej dvoulitr chytne na samotnou motorkovou 12V/16Ah." Zapoměl jsem napsat HDI, ten toho asi moc nenažhaví.
To Ekkar: HDIčka mám už asi 15 let a stále nemám jasno, jak to je u něj s žhavením. Žhaví krátce pokaždý, nebo jen od nějaký teploty? Akorát vím, že když stála měsíc stará Xsara dva dny na mrazu -24, byl to porod nastartovat, Motor se hádal a jedinná možnost byla drbat ho přes startér dál. U C4 by to už nešlo, tam první blafnutí válců vypíná startér, aspoň tak se mi to jeví.
Jirka
Dominic

#24 Příspěvek od Dominic »

Neviem či akumulátor s kapacitou 16ah má dostatočný štartovací prúd na to aby naštartoval diesla,iba v prípade že sa pripojí na stávajúci akumulátor ktorý je len vybitý.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#25 Příspěvek od PeteBurns »

Pri aku nejde o kapacitu, ale vnutornu konstrukciu, pripadne typ aku, spominane litiove maju parametre na mile vzdialene olovenym aku, takze tie prudy su realne...ale aj starsi dajme tomu 100Ah oloveny aku moze mat realnu kapacitu iba 16Ah, a predsa nastartuje bez problemov, stale je schopny dodat velky prud, ale iba pocas velmi kratkeho casu...
HDI ci akykolvek iny priamy vstrek zhavi az od nizkej vonkajsej teploty, blizko nulovej, inak nie, a kontrolka sice zhasne, ale RJ pokracuje v dozhavovani kludne aj niekolko desiatok sekund, v zavislosti od teploty vonku...
Dominic

#26 Příspěvek od Dominic »

čo ja viem ked som dal do tatry dva 74 ah akumulátory ktoré mali udaný štartovací prúd 700a štarter v tatre má 5,5kw to znamená že mali ešte rezervu tak aj tak sa im po pár štartovaniach skrútili dosky.
Celeron

#27 Příspěvek od Celeron »

PeteBurns píše:HDI ci akykolvek iny priamy vstrek zhavi az od nizkej vonkajsej teploty, blizko nulovej, inak nie, a kontrolka sice zhasne, ale RJ pokracuje v dozhavovani kludne aj niekolko desiatok sekund, v zavislosti od teploty vonku...

V žádným HDI, co jsem měl (3 různý) nebyla kontrolka žhavení, takže nevím, kdy žhaví, proto jsem se ptal. Kontrolka u mě byla naposled u atmosférickýho 1.9 v P405 a to už je 20 let. :wink:
to Dominic: Kdo nevěří, ať tam běží. Prostě to chytlo na první škrtnutí. Ale bylo to v létě, auto na slunci, takže malý odpory.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“